Bransjenytt

Photocure utnevner Anders Neijber til konserndirektør for Global Medical Affairs og Clinical Development

Anders Neijber er Photocures nye konserndirektør for Global Medical Affairs and Clinical Development. Han går inn i selskapets toppledelse.

Publisert

-Jeg vil være med å styrke den medisinske virksomheten i selskapet gjennom min rolle i klinisk utvikling og medisinske fokusområder. Jeg skal også bygge opp kapasiteten og styrke de funksjonene som allerede er der, men også legge til rette for at selskapet skal fortsette å vokse, forteller Neijber til HealthTalk.

Han hadde sin første arbeidsdag i Photocure 1. september.

Har jobbet lenge med blærekreft

Neijber har selv medisinsk bakgrunn som urolog, og forteller han har forsket innen dette området før han begynte å jobbe i legemiddelindustrien i 1995.

-Jeg har jobbet i legemiddelindustrien i over 25 år. Og de siste 15 årene har mitt hovedfokus vært blærekreft.

Nejiber har blant annet jobbet ni år i USA og seks år i København hvor han har vært innom selskaper som Pfizer, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Allergan og Ferring. I både Allergan og Ferring hadde han lignende roller som den han når tar i i Photocure.

-Siden jeg har jobbet med dette i så mange år kjenner jeg prosessene veldig godt og har et stort nettverk innenfor blærekreftområdet. Dette er jo forsåvidt også et lite område og det er ikke mange spesialister, så de fleste er veldig engasjerte.

Vil styrke Hexvix

-Et annet fokus er å sørge for at vi er i stand til å fullt ut realisere potensialet til vårt fotodynamisk diagnostiske produkt, Hexvix. Det er fortsatt mange muligheter for å øke bruken av dette produktet, noe som bidrar til å forbedre diagnostikk og oppfølging av pasienter med ikke-muskelinvasiv blærekreft.

Hexvix er et av Photocure sine viktigste produkter og brukes som hjelp til å oppdage blærekreft. Legemiddelet sprøytes inn i blæren via et kateter før undersøkelsen, det akkumuleres i kreftceller som så lyser opp i rødt under undersøkelsen med et cystoskop utstyrt med vanlig hvitt- og blått lys.

Cystoskop er et instrument som brukes for å undersøke innsiden av blæren, oppdage eventuelle svulster for deretter å fjerne unormale celler.

-Likevel snakker vi ofte med urologer som ikke er klar over fordelene med Hexvix eller dets anbefalinger i retningslinjene for diagnose og behandling av blærekreft. En viktig oppgave er derfor å sikre at flere urologer ser verdien av det vi kaller Blue Light Cystoscopy med Hexvix ved å gjøre dem oppmerksom på de solide kliniske dataene som finnes. Derfor må vi må jobbe for å øke bevisstheten, sikre refusjon og tilgang i de forskjellige landene, forteller Anders Neijber

Spennende utviklingsfase

Neijber forteller det var flere ting som overbeviste han om at Photocure var rett selskap for han.

-Photocure har en fantastisk historie og har oppnådd mye. I tillegg er selskapet i en veldig spennende utviklingsfase. Det er også et selskap som lenge har jobbet på uro-onkologi området. Visjonen om å “lede endring innen blærekreft” ved å “levere transformative løsninger for å forbedre livene til blærekreftpasienter” er noe jeg virkelig kan relatere til, sier han.

Nejiber forklarer at etter flere år i utlandet flyttet han og familien tilbake til Sverige for tre år siden hvor han frem til nå har jobbet i Novartis.

-Men når denne muligheten dukket opp og jeg fikk sett nærmere på selskapet, deres verdier og de som jobbet der kunne jeg ikke si nei. Daniel Schneider, som er administrerende direktør, har store planer om å ta selskapet til nye høyder.

Fornøyd med ansettelsen

Dan Schneider er administrerende direktør i Photocure og er fornøyd med ansettelsen av Neijber.

-Jeg er veldig glad for å ønske Anders Neijber velkommen til lederteamet i Photocure. Jeg ser frem til å dra nytte av hans dype kunnskap innen urologi og erfaring med å lede en global medisinsk strategi. Jeg tror at å ha Anders i denne strategiske posisjonen vil hjelpe oss å nå vår visjon om å lede endring innen i blærekreftområdet, sier Schneider i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS