Bransjenytt

Den nye sjefen i Sykehusinnkjøp: Styret i Sykehusinnkjøp har ansatt Bente Hayes som som ny administrerende direktør. Bente Hayes vil fortsatt ha bosted i Oslo, men kommer til å ha en betydelig tilstedeværelse ved Sykehusinnkjøp HFs hovedkontor i Vadsø.

Bente Hayes er ny administrerende direktør i Sykehusinnkjøp

Styret i Sykehusinnkjøp HF har i et i et ekstraordinært styremøte ansatt Bente Hayes som som ny administrerende direktør. Hayes har vært konstituert i stillingen etter at Kjetil Istad fratrådte som administrerende direktør i februar i år, og begynner i stillingen med øyeblikkelig virkning.

Publisert

– Hayes har lang og solid ledererfaring fra større komplekse kompetansevirksomheter i spesialisthelsetjenesten. I tillegg kjenner hun Sykehusinnkjøp HF godt etter flere år i foretaket, og hun har gjort en meget god jobb i perioden hun har vært konstituert som administrerende direktør. Derfor ble hun vurdert som det aller beste valget blant flere gode kandidater til stillingen, forteller styreleder Per Karlsen.

Kåret til "Årets farmasøyt"

Hayes som er utdannet farmasøyt, har arbeidet i Sykehusinnkjøp siden 2016, da hun ble ansatt som divisjonsdirektør i divisjon legemidler. I tillegg har hun samlet 16 års erfaring fra spesialisthelsetjenesten, og har hatt ulike lederstillinger fra 1999, blant annet i Sykehusapotekene HF.

– Jeg er glad for å ha fått styrets tillit til å fortsette i stillingen som administrerende direktør i Sykehusinnkjøp HF. Gjennom de ni månedene jeg har vært konstituert i stillingen har jeg hatt et godt samarbeid styret, og ser frem til videre godt samarbeid med styret. Særlig motiverende for å søke stillingen som administrerende direktør har vært muligheten til å jobbe videre sammen med Sykehusinnkjøp HFs mange dyktige medarbeidere, "gullet" i organisasjonen, sier nytilsatt administrerende direktør Bente Hayes som i 2020 ble kåret til “Årets farmasøyt” av Norges Farmaceutiske Forening. Hayes fikk prisen blant annet på grunn av arbeidet med å sikre tilgang på legemidler under koronakrisen.

– ​Interessante utfordringer

– Det ligger et uforløst potensial gjennom digitalisering av tjenestene i tett samarbeid og utvikling med våre eiere og kunder. Å få bidra til den neste fasen i utvikling av Sykehusinnkjøp HF byr på spennende og interessante utfordringer innenfor mitt engasjement for å sørge for at spesialisthelsetjenesten kan levere på sitt samfunnsoppdrag, legger hun til.

Lang reisevei

Bente Hayes vil fortsatt ha bosted i Oslo, men kommer til å ha en betydelig tilstedeværelse ved Sykehusinnkjøp HFs hovedkontor i Vadsø.

– Hayes vil som administrerende direktør ha en tydelig tilstedeværelse i Vadsø, samtidig som hun er forventet å ha reisevirksomhet til de lokasjonene Sykehusinnkjøp har kontorer, og til sykehus i hele landet, sier styreleder Per Karlsen.

Powered by Labrador CMS