Bransjenytt

Lege Helen Brandstorp blir ny divisjonsdirektør i Helsedirektoratet

Hun tar over for Marte Gerhardsen i Helsedirektoratet

Lege Helen Brandstorp (49) blir leder for divisjon analyse og samfunn i Helsedirektoratet.

Publisert

Brandstorp starter i stillingen 1. oktober, og vil motta en lønn et sted mellom 1,1 til 1,25 millioner kroner.

Kjent profil

Helen Brandstorp jobber nå som leder for Nasjonalt senter for distriktsmedisin i Tromsø. Hun er utdannet lege og er en kjent profil i det allmennmedisinske miljøet.

Divisjon Analyse og samfunn er en organisatorisk enhet med stort spenn i oppgaver og ansvar. Divisjonen Brandstorp nå skal lede har fem avdelinger som har ansvar for akuttmedisin og beredskap, helserett og bioteknologi, komparativ statistikk og styringsinformasjon, og kommunikasjon. Brandstorp vil sitte i direktoratets ledergruppe og rapporterer til helsedirektør Bjørn Guldvog.

Kjenner helsevesenet

-Jeg gleder meg til å gå fra et nasjonalt senter til det største nasjonale senteret. Nå skal jeg se på hele helsetjenesten under ett. Jeg håper å kunne bidra med nye perspektiver, spesielt siden jeg kommer nordfra og har nettverk der. Jeg tror det er viktig å kjenne helsetjenesten fra et annet perspektiv enn storby-perspektivet, sier Helen Brandstorp til Dagens Medisin.

Marte Gerhardsen gikk fra Helsedirektoratet til jobben som skolesjef i Oslo. Utdanningsetaten i Oslo er en av landets største offentlige etater med 15 000 ansatte. Da Gerhardsen fikk jobben i april i år, ble det fra flere hold hevdet at dette var en politisk utnevnelse.

Powered by Labrador CMS