Bransjenytt

Stadig flere kjøper helseforsikring av frykt for å måtte vente lenge på helsehjelp. Nå har Forbrukerrådet kåret Tryg til Norges beste helseforsikring

Og Norges beste helseforsikring er...

Forbrukerrådet har undersøkt private helseforsikringer, og trillet alt fra en treer til en sekser på terningen. Som eneste selskap med terningkast seks finner rådet at Tryg Forsikring har svært gode vilkår til en god pris. Selskapet dekker også kreftbehandling og immunterapi.

Publisert

Om lag en halv million nordmenn har helseforsikring gjennom jobben. Cirka 60 000 har imidlertid kjøpt selv, og det er produktene i dette voksende markedet Forbrukerrådet har undersøkt. Tryg kommer også i år seirende ut av sammenligningen. Det er tett i teten, men det er enkelte ulikheter i innholdet. De kriteriene som er tillagt mest vekt er spesialistbehandling, operasjon, billeddiagnostikk og dagkirurgi. I tillegg kommer pris, online legehjelp, garantitid og kreftbehandling.

Helseforsikringene til Storebrand, If og Gjensidige får alle terningkast 6, mens Nemi får bare tre øyne på sin terning. De dekker færre behandlinger og er dessuten mindre tilgjengelige, slår Forbrukerrådet fast.

Folk frykter lang ventetid på helsehjelp

Dette er andre gang Forbrukerrådet ser på privat behandlingsforsikring, og direktør Inger Lise Blyverket registrerer at standarden har hevet seg noe fra i fjor. Frykt for lang kø til helsehjelp er årsaken til at stadig flere kjøper helseforsikringer, tror Blyverket.

Markedet for privat helseforsikring er i vekst, og en undersøkelse Forbrukerrådet har fått utført viser at den vil fortsette å vokse. Hele 240 000 forbrukere sier nemlig at de vurderer å kjøpe seg privat helseforsikring i løpet av det nærmeste året.

Glad for seieren

– Vi er glade for at Tryg vinner en velfortjent seier i denne testen. Vi har over tid jobbet målbevisst med denne forsikringen for å få den så god som mulig, og det er gledelig at Forbrukerrådet er enig i at dette er den beste helseforsikringen i Norge i dag, sier Ole Irgens, Han er kommunikasjonssjef i Tryg Forsikring.

– Den offentlige helsedekningen i Norge er god, og alle har en lovfestet rett til behandling. Samtidig vet vi at det fortsatt er lange ventetider på bildediagnostikk, utredning og behandling i det offentlige systemet. En helseforsikring sikrer den enkelte rask diagnostikk og behandling - vi har flere tilfeller der pasienten har brukt helseforsikring og er tilbake på jobb, mens vedkommende fortsatt ville ventet på utredning i det offentlige systemet uten denne, sier Irgens.

Dekker kreftbehandling og immunterapi

I begrunnelsen vektlegger Forbrukerrådet at:

  • Tryg har inkludert videokonsultasjon.
  • Dekker tekniske hjelpemidler og hjemmehjelp etter operasjon.
  • Dekker inntil 3 måneders rehabilitering.
  • Har inkludert akupunktur og osteopati under fysikalske behandlinger, uten krav om henvisning.
  • Dekker behandling for rus- og spillavhengighet.
  • Dekker kreftbehandling og immunterapi som er godkjent av European Medicine Agency, noe som betyr at man kan få dekket behandling som ikke nødvendigvis er godkjent i Norge.

Du kan lese hele undersøkelsen til Forbrukerrådet her.

Forbrukerrådet har undersøkt private helseforsikringer, og kåret Tryg Forsikring til vinneren. Kilde: Forbrukerrådet
Norgesmester: Kommunikasjonssjef Ole Irgens kan nok en gang notere seg at Forbrukerrådet kårer Tryg sin helseforsikring til Norges beste.

Hva er helseforsikring?

Når du kjøper en helseforsikring, er du garantert behandling innen en viss tid. Det kan innebære psykologtimer, operasjon, MR, immunterapi, fysioterapi, rus- og spillavhengighet og rådgivning. Helseforsikring benyttes oftest for å komme til fysioterapeut, kiropraktor, legespesialist og diagnostikk.

Powered by Labrador CMS