Bransjenytt

Inger Cathrine Bryne blir ny direktør i Helse Vest RHF

Styret i Helse Vest har i et ekstraordinært styremøte ansatt Inger Cathrine Bryne som ny administrerende direktør .

Publisert

– Jeg er glad for å få denne muligheten, og jeg ser fram til å være med på å videreutvikle gode og likeverdige spesialisthelsetjenester for befolkningen på Vestlandet, seier Inger Cathrine Bryne.

– Jeg ser fram til å lede utviklingen av foretaksgruppen i Helse Vest sammen med en svært kompetent organisasjon i RHF-et. Samtidig gleder jeg meg til å bli enda bedre kjent med dyktige medarbeidere i alle foretakene, og til å samarbeide om fag og forskning, HMS, kvalitet og pasientsikkerhet, både mellom foretak og fagmiljø og, ikke minst, med kommunehelsetjenesten, sier hun.

Bryne begynner i stillingen i Helse Vest 23. mars i år. Nåværende direktør, Herlof Nilssen, har ønsket å gå av som administrerende direktør og går da over i en annen rolle i organisasjonen.

Har det som skal til

Styreleder i Helse Vest RHF, Einar Strømsvåg, er fornøyd og sier at styret er svært glad for at Inger Cathrine Bryne har takket ja til stillingen som administrerende direktør.

– Hun har den erfaringen, den kompetansen og det engasjementet som skal til; ikke bare for å drive god og sikker styring av foretaksgruppen, men også for å lede utviklingen og fornyelsen som må til framover, sier han.

Lang erfaring

Inger Cathrine Bryne er i dag administrerende direktør i Helse Stavanger HF. Hun er utdanna sykepleier fra Stavanger Røde Kors Sykepleierhøgskole, og har en Executive Master of Business Administration (MBA) fra Norges Handelshøyskole (NHH). I perioden 2004 til 2011 hadde hun flere lederstillinger ved Sørlandet sykehus, blant annet som klinikksjef ved kirurgisk klinikk. I 2011 gjekk turen hjem til Stavanger og stillingen som divisjonsdirektør ved Kirurgisk divisjon. Bryne var fungerende administrerende direktør fra høsten 2014, og har vært ansatt som administrerende direktør i Helse Stavanger HF fra 2015.

Powered by Labrador CMS