Lev Med

Hodet vil men kroppen stopper meg

Denne sommeren har jeg gjort så mye mer enn jeg har orket og så mye mindre enn planlagt.

Publisert

Av: Ida Øye Bjørkvold

Dette handler om at jeg enda ikke har klart å godta at energinivået ikke er det samme som før, jeg planlegger fortsatt som om jeg var frisk. Jeg må finne en balanse på det her, og det er vanskelig - jeg har prøvd i 2 år.

Jeg kan enten ha få planer og dra den helt ut på de, men samtidig føle at jeg går glipp av noe. Jeg kan ha mange planer, og være halvveis med på ting - og det sier seg selv at ikke er særlig gøy. Eller som jeg har gjort i sommer, ha mange planer, gått all in på alt, selv om jeg vet at det er dumt, og ikke stoppet før kroppen ikke orker mer.

For i sommer har jeg gått på smell etter smell, og grunnen er så enkel som at jeg ikke vil gå glipp av noe, jeg vil leve det livet jeg gjorde før sykdommen. Jeg er rett og slett for stolt for å vise at jeg er svak i enkelte situasjoner - og det er så teit av meg. De rundt meg har forståelse for at jeg ikke orker alt, men jeg skjønner det ikke selv. Hodet har ikke kjent på sykdommen, behandlingen og bivirkningene på samme måte som kroppen. Hodet vil, men kroppen stopper meg.

Denne bloggartikkelen er publisert i samarbeid med Kreftkompasset. Du kan lese flere historier her.

Dette er Ida

Jeg var 23 da de fant en stor svulst i livmorhalsen og ble behandlet for det våren 2017. Etter dette fikk jeg beskjeden om at jeg var kreftfri. 7. mars i 2018 fikk jeg beskjed om at kreften var tilbake og at jeg denne gangen må lære meg å leve med det. I følge screeningprogrammet for livmorhalskreft skal vi starte og undersøke oss det året vi fyller 25 år- jeg er et levende eksempel på at dette er for sent. Fremover kommer jeg til å dele opp og nedturer på min reise.

Powered by Labrador CMS