Legemidler og biotek

Åpner for ny indikasjon: Det nye patentet åpner opp for en helt ny indikasjon og potensiell anvendelse av Hexvix som innebærer at Hexvix gis pasienter før de skal gjennomgå cystektomi, som er en kirurgisk fjerning av urinblæren.

Photocure får nytt patent i USA – åpner muligheter for ny indikasjon

Photocure har sikret et nytt patent for Hexvix i USA som åpner for utvikling av produktet til en ny indikasjon. - Patentet dekker bruken av Hexvix som neoadjuvant behandling av blærekreft hos pasienter som skal gjennomgå en cystektomi - som er en kirurgisk fjerning av urinblæren.

Publisert

Det sier Grete Hogstad, som er direktør for strategisk markedsføring i Photocure.

Neoadjuvant terapi er en behandling (for eksempel cellegift) som gis før primær kreftbehandling (for eksempel kirurgi) for å forbedre resultatet av primærbehandlingen.

Da nyheten ble kjent i finansmarkedene steg Photocure med 16,57 prosent til 112 kroner og var fjerde mest omsatte aksje på Oslo Børs. Selskapet var også blant de mest diskuterte påFinansavisen forum.

Åpner for ny indikasjon

I dag brukes Hexvix ( hexaminolevulinate) på sykehus for å bedre diagnostisere og fjerne blærekreft i urinblæren - som er en av de hyppigste kreftformene. Det nye patentet åpner opp for en helt ny indikasjon og potensiell anvendelse av Hexvix som innebærer at Hexvix gis pasienter før de skal gjennomgå cystektomi.

-Patentet er et resultat av Photocures pågående fokus på å sikre immaterielle rettigheter for sine forskningsresultater og produktutviklingsaktiviteter, sier Hogstad. Photocure har tidligere presentert studier med Hexvix i rotteblærer som viste at Hexvix i kombinasjon med blått lys resulterte i en antitumor-effekt og en immuneffekt. Studien ble presentert på BLADDR kongressen i Paris i oktober 2019.

Etter det HealthTalk erfarer har urologer tidligere publisert rapporter som indikerte at pasienter som har gjennomgått reseksjon med Hexvix og senere fjernet urinblæren har bedre overlevelse enn pasienter som ikke tidligere har brukt Hexvix.

Patentet ble utstedt 11. februar 2020 og varer til desember 2036 og dekker bruken av Photocures unike blålyscystoskopi med Hexvix.

Oppdager kreften

I dag brukes som nevnt Hexvix på sykehus for å diagnostisere og fjerne blærekreft - en av de hyppigste kreftformene. Legemidlet sprøytes inn i urinblæren før undersøkelsen og operasjonen og Hexvix tas opp av eventuelle kreftceller.

Ved bruk av et blått lys på cystoskopet vil kreftsvulstene i urinblæren lyse rødt mot en blå bakgrunn, noe som gjør at urologene lettere oppdager kreft som ikke er synlige med standardmetoden hvitt lys. Det er klinisk dokumentert at Hexvix forbedrer deteksjonen av svulster og fører til mer fullstendig reseksjon, færre restsvulster og bedre behandlingsresultater.

Photocure vokser

Photocure har i det siste året funnet vekstformelen, og har hatt en god vekst i omsetning og resultat - ikke minst takket være en sterk vekst i det det amerikanske markedet, der Hexvix selges under merkenavnet Cysview.

Åpner for ny indikasjon:-Patentet er et resultat av Photocures pågående fokus på å sikre immaterielle rettigheter for sine forskningsresultater og produktutviklingsaktiviteter, sier Grete Hogstad, som er direktør for strategisk markedsføring.
Ved bruk av Hexvix/ Cysview sammen med et blått lys på cystoskopet, vil forandringer i vevet vises i form av endret fargestruktur. Svulsten(e) vil da lyse rødt mot en blå bakgrunn, noe som gjør at kirurgene oppdager kreft som ikke er synlige med standardmetoden hvitt lys som vises i bildet til venstre.
Powered by Labrador CMS