Bransjenytt

Bjørn Erikstein er ny styreleder i Helse Stavanger

I et foretaksmøte er det oppnevnt nye medlemmer til styret i Helse Stavanger. Tidligere OUS-direktør Bjørn Erikstein er ny styreleder, Christine Sagen Helgø er ny nestleder i styret og Hege Ebeltoft er nytt styremedlem i foretaket.

Publisert

Følgende personer er oppnevnt som representanter til styret i Helse Stavanger HF:

  • Bjørn Erikstein, leder
  • Christine Sagen Helgø, nestleder
  • Nina Langeland
  • Unn Therese Omdal
  • Hege Ebeltoft
  • Knut Vassbø
  • Ivar Eriksen

Bjørn Erikstein er utdannet lege og har bakgrunn som lege og leder i ulike sykehus, leder i to regionale helseforetak og i Helse- og omsorgsdepartementet. Fra 2011-2019 var han administrerende direktør ved Oslo Universitetssykehus. I 2007-2008 var har direktør og ekspedisjonssjef i Helse- og omsorgsdepartementet. Han har vært administrerende direktør i Helse Sør (2005-2007) og i Helse Midt (konstituert, 2008). Erikstein begynte som lege i 1981 og hadde flere stillinger ved Radiumhospitalet og Ullevål universitetssykehus fram til han gikk av som klinikkrådsleder og sjefslege ved Radiumhospitalet i 2003. Han har også hatt flere styre- og lederverv.

Christine Sagen Helgø er utdannet jurist og er partner og investeringsdirektør i Camar. Fra 1996 til 2001 var Helgø jurist ved Fylkestrygdekontoret i Rogaland. Hun har lang erfaring bak seg som lokalpolitiker i Stavanger for Høyre, blant annet som gruppeleder, medlem av kommunalstyret for levekår og leder av kommunalstyret for byutvikling. Fra 2011 til 2019 var hun ordfører i Stavanger. Helgø har erfaring fra flere styre- og lederverv.

Hege Ebeltoft er seniorrådgiver, COO (Chief Operating Officer) i Equinor. Ebeltoft har en doktorgrad i Physical Chemistry ved Universitetet i Bergen. Hun har mange år med erfaring fra Statoil/ Equinor, både i prosjekt og i ulike lederstillinger nasjonalt og internasjonalt, i tillegg til andre verv.

Styret har i tillegg til de eieroppnevnte fire medlemmer som er valgt av og blant de ansatte: Aud Riise, Egil Olsen, Lars Kåre Kleppe og Gunn Elin Rossland.

Powered by Labrador CMS