Helseteknologi

Innovasjonsdirektør i Fremtind, Svein Skovli, tror at flere kan få tegne helseforsikring når det innføres smartforsikringer.

Smartforsikringer: Flere kan få helseforsikring med ny teknologi

Publisert

Smartklokker fra Garmin brukes for å gjøre helseforsikringer smartere. Forsikringskundene til det globale forsikringsselskapet SCOR Global Life bruker Garminklokker for å måle- og forbedre helsen. Smartklokkene samler aktivitets- og helsedata som sendes til forsikringsselskapets helseapp. De som lever sunt får belønninger som lavere forsikringspremie og tilgang til helsecoach etter samme modell som man oppnår bonuspoeng på flyreiser.

Smartforsikringer er en helt ny kategori forsikringer som vil få stor påvirkning på folks liv, og forandre forsikringsbransjen. Smartforsikringer bruker teknologi for å motivere og belønne sunnere og tryggere adferd. I Norge er det det første feltet for slike forsikringer Smarte bilforsikringer. Forsikringsselskapet Fremtind tilbyr nå sine bilforsikringskunder smart bilforsikring gjennom appen Spinn. Spinn motiverer og belønner sjåfører som kjører trygt. Men innovasjonsdirektør Svein Skovly mener at vi snart kommer til å få smartforsikringer på våre helseforsikringer og livforsikringer og at dette vil medføre at de som i dag ikke får tegne slike forsikringer kan slippes inn i forsikringsordningen.

Tidligere har HealthTalk snakket med Global Product Lead Travis Johnson i Garmin Health om fremtidenes helse.
Les mer her.

Flere kan få helseforsikring

I dag er det mange som ikke får tilgang til helseforsikring – blant annet fordi de kan ha for høy alder. Er man over 70 år kan man være i topp form, men mange forsikringsselskaper vil ikke slippe inne en 70 åring inn. Også andre grupper kan nektes forsikring.

Det er ikke alltid en sammenheng mellom alder og fysisk form. Mange 70 åringer har en biologisk alder og en fysisk form mange kan misunne dem. Og med smarte forsikringer får man det ekstra puffet i ryggen som gjør at man fortsetter å tå vare på helsen sin.

-Men er det ikke slik at med Smarte forsikringer så vil en forsikringskunde oppleve å få høyere pris på forsikringen sin enn andre som er mer fysisk aktive?

-Vi tror ikke dette er veien å gå sier Svein Skovly i Fremtind. Med Spinn-appen «straffer» vi ikke bilister som kjører mer aggressivt eller mer aktivt, men appen hjelper denne gruppen til å kjøre mindre risikoeksponert og gi dem lavere pris på forsikringen når de kjører mykere. Vi belønner altså smart atferd – vi straffer ikke annen atferd, sier Svein Skovly. Det samme ser vi for oss når det gjelde helseforsikringer. Mennesker må få lov til å velge å ikke ta så godt vare på helsen sin, men da kan de også risikere å miste noen fordeler.  

Powered by Labrador CMS