Legemidler og biotek

Beslutningsforum sa i dag ja til å innføre fem nye legemidler. Cathrine Lofthus er leder i Beslutningsforum og administrerende direktør i Helse Sør-Øst.

Beslutningsforum sier ja til fem nye legemidler - ett får nei

På sitt møte i dag innførte Beslutningsforum fem legemidler, deriblant immunterapien Tecentriq (atezolizumab) til pasienter med ikke-småcellet lungekreft med EGFR- eller ALK-mutasjon. Også MS-legemidlet Zeposia (ozanimod) til behandling av relapserende remitterende multippel sklerose ble innført.

Publisert

I dag hadde Beslutningsforum seks metoder til vurdering. Facit ble at fem metoder ble innført og en fikk nei.

Fikk ja

Disse fem legemidlene fikk ja fra Beslutningsforum:

Sekukinumab (Cosentyx) innføres til behandling av ikke-radiografisk aksial spondyloartritt hos voksne som har hatt utilstrekkelig respons på ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs). Legemiddelet skal inngå i anbud, og kan tas i bruk fra 1. februar 2021.

Ozanimod (Zeposia) kan innføres til behandling av relapserende remitterende multippel sklerose (RRMS. Legemiddelet kan tas i bruk fra 15. oktober 2020.

Ruksolitinib (Jakavi) kan innføres til behandling av sykdomsrelatert splenomegali eller symptomer ved myelofibrose.Behandlingen kan tas i bruk fra 15. oktober 2020.

Jakavi er et legemiddel til behandling av forstørret milt eller symptomer ved myelofibrose. Den generelle kliniske effekten er dokumentert gjennom utstedelse av markedsføringstillatelse. Om lag 300 pasienter er aktuelle for behandling med Jakavi hvert år i Norge.

Bevacizumab kan innføres til behandling av avansert livmorhalskreft og ved tilbakefall av livmorhalskreft. Beslutningen betinger bruk av rimeligste alternativ av bevacizumab. Denne behandlingen kan tas i bruk fra 1. oktober 2020,

Atezolizumab (Tecentriq) i kombinasjon med bevacizumab, paklitaksel og carboplatin kan innføres til førstelinjebehandling av ikke-småcellet lungekreft som har EGFR-mutasjon eller er ALK-positiv.

Fikk nei

Det eneste legemidlet som fikk nei på dagens møte var Telotristat (Xermelo) til behandling av diaré ved malignt karsinoid syndrom ble ikke innført. Beslutningsforum skriver i avslaget: “Det er dokumentert effekt av legemiddelet, men effekten over tid er usikker og prisen er for høy.”

Powered by Labrador CMS