Helseteknologi

Daniel Sørli er daglig leder i Dr.Dropin - han leder en vekstrakett.

Dr.Dropin har behandlet 50 tusen kunder- satser på bedriftsmarkedet

Legetjenesten Dr.Dropin fosser frem og kan ha 15 klinikker i løpet av 2019. Selskapet har behandlet over 50.000 kunder siden oppstarten, og går nå etter det lukrative bedriftsmarkedet.

Publisert

Daglig leder og lege Daniel Sørli startet legetjenesten Dr.Dropin i 2017, sammen med gründerfabrikken Askeladden & Co.

Forretningsidéen var lange åpningstider og korte ventetider til en fast pris på 595 kroner – en slags legetjenestenes svar på frisørkjeden Cutters.

Dobler antallet klinikker

Selskapet har et relativt betydelig underskudd, men satser på at sterk vekst skal gi lønnsomhet. Nå har Dr.Dropin åtte klinikker og man kan også møte legen på mobil. Selskapet har vokst til 85 ansatte hvorav 80 er leger.

Fem av klinikkene ligger i Oslo, én i Asker, én i Bergen og én i Trondheim. Snart åpnes en klinikk i Stavanger. Dr.Dropin planlegger en voldsom vekst og ser for seg å ha 15 klinikker ved utgangen av året.

Satser på bedriftsmarkedet

Nå ser Dr. Droppin også mot bedriftsmarkedet. Bedrifter kan få tilgang til helsekontroller og legebesøk for sine ansatte. Med dette går Dr. Droppin inn i et stort marked som hittil har vært dominert av blant andre Stamina Helse og Volvat Bedriftshelse. Norske selskaper som leverer bedriftshelse, har tradisjonelt vært lite opptatt av teknologi som kan forenkle bedriftens og den ansattes tilgang til helsetjenenester. Her kan Dr.Dropin ha en stor fordel - deres teknologi gjør det enkelt å komme til helsekontroller - den ansatte bestiller selv time online. Også Dr.Dropins gateplassering gjør det enkelt for ansatte å komme seg til bedriftslegen.

– Det er en del aktører som har holdt på en god stund, uten noen særlig konkurranse. Vi kan tilby både bedre tilgjengelighet og priser enn konkurrentene våre, sier Sørli til NA24.

Til nå har Dr.Dropin kapret 30 bedriftskunder.

– Selskapene vi har som kunder i dag har stort sett kommet på egen forespørsel, men nå setter vi inn trykket på salg, sier legen og gründeren.

Les også: Dr. Dropin gir Norwegian-poeng for legebesøk – får refs fra Rådet for legeetikk

Dr. Dropin plasserer sine klinikker på gateplanet som her på Grünerløkka. I løpet av året skal Dr.Dropin har 15 kontorer fordelt på landets største byer. Foto: Dr. Dropin

Dr. Dropin

  • Privat legeklinikk med tilbud som legevakt eller fastlege.
  • Fastpris på 595 kroner, uten tillegg i prisen for prøver, resepter og henvisninger. Innil én vaksine er også inkludert i prisen.
  • Har behandlet over 50.000 pasienter siden oppstarten i 2017.
  • Har åtte klinikker i drift, og planlegger 15 klinikker innen utløpet av 2019
  • Går nå også inn i det store markedet for bedriftshelse
  • Var verdsatt til nesten 200 millioner ved forrige emisjon.
Powered by Labrador CMS