Legemidler og biotek

To norske biotekselskaper inngår lisensavtale til 100 millioner

Publisert

De to norske biotekselskapene Targovax og Zelluna Immunotherapy har har inngått en avtale til en verdi av 100 millioner kroner. Aksjemarkedet likte nyheten og sendte Targovax-kursen opp 14 prosent.

Targovax har inngått en lisensavtale med Zelluna Immunotherapy for patenter, immaterielle rettigheter og kunnskap relatert til utvikling av kreftbehandling basert på T-cellereseptorer (TCRer) rettet mot mutertRAS.

Denne avtalen gir Targovax inntil 100 millioner kroner som oppnås gjennom milepæler og årlige godtgjørelser. I tillegg kommer royalties på fremtidige salg.Les hele børsmeldingen her.

De to selskapene har intensjon om å samarbeide om ytterligere funn og utvikling av nye mutant RAS T-cellereseptorer, som forekommer i de fleste kreftformer.

-Denne avtalen påvirker ikke vår egen utviklingsstrategi for kreftvaksiner, men viser at den kunnskapen vi har opparbeidet gjennom årene kan komme til stor nytte innenfor andre områder av kreftbehandling som for eksempel T-celleterapi, sier adm. direktør Øystein Soug i Targovax til Finansavisen.

Targovax klatret hele 13,53 prosent til 9,90 kroner på nyheten, og inntok dermed en andreplass på vinnerlisten.

Targovax er et klinisk immunonkologi-selskap som fokuserer på utvikling av målrettet immunterapi for kreftpasienter. Selskapet har en bred og diversifisert portefølje av immunterapi-baserte legemidler under utvikling, basert på forskning fra Radiumhospitalet i Oslo og fra Finland.

Zelluna Immunotherapy spesialiserer seg på å utvikle TCRer (en gruppe proteiner i T-Celler – en form for hvite blodceller) rettet mot flere krefttyper, blant annet svulster med RAS-mutasjoner.

Targovax inngår nytt samarbeid
Targovax skal nå samarbeide med Parker Institute of Cancer Immunotherapy ogCancer Research Institute. Targovax inngår en avtale om klinisk samarbeid med Parker Institute of Cancer Immunotherapy og Cancer Research Institute, opplyses det i en børsmelding. Partene planlegger ifølge meldingen et samarbeid om forsøk med Targovax' TG mutant RAS-vaksine.

Samarbeidet vil fokusere på å teste TG-vaksinasjon i kombinasjon med andre behandlinger på pasienter i senfase kreft i bukspyttkjertelen.

Les helse børsmeldingen her


Powered by Labrador CMS