Bransjenytt

Max van Eijk skal lede Stamina Helse og Avonova gjennom digitaliserings- og utviklingsreisen som selskapet står overfor.

Max van Eijk blir ny konsernsjef i Stamina Group

Max van Eijk (41) er en erfaren leder fra Svensk helsesektor og vil overta som konsernsjef for Stamina Group 1. mars 2020.

Publisert

Max van Eijk skal lede Stamina Helse (Norge) og Avonova (Sverige) gjennom digitaliserings- og utviklingsreisen som selskapet og helsevesenet står overfor.

Van Eijk har 15 års erfaring fra helsevesenet og kommer nylig fra rollen som Chief Operating Officer (COO) i GHP Specialty Care - en nordisk ledende private helseforetak som driver spesialiserte klinikker for utvalgte diagnoser. Han har også erfaring fra Capio og McKinsey & Company.

Les også: Stamina Group må gjennom en omfattende snuoperasjon. Toppsjefene i Norge og Sverige går

- Rett person

-Jeg er overbevist om at Max er den rette personen til å lede Stamina og Avonova gjennom utviklingsreisen som selskapet og helsevesenet står overfor de kommende årene, sier Liselott Kilaas, styreleder i Stamina og Avonova

- Jeg gleder meg veldig til å bli en del av Nordens ledende leverandør av bedriftshelsetjenester og håper at jeg med mine erfaringer innen strategiutvikling, digitalisering og endringsledelse fra andre deler av helsevesenet, kan bidra til selskapets visjon om et sunt og bærekraftig arbeidsliv, sier Max van Eijk

Pål Thore Krosby vil fortsette som fungerende konsernsjef frem til 1. mars 2020.

Krosby tok over ansvaret som fungerende konsernsjef i starten av januar etter at begge toppsjefene i Stamina og Avonova forlot selskapet.

I desember 2018 kjøpte oppkjøpsfondet Norvestor opp Stamina Group for om lag 800 millioner kroner. Selger var det Ferd-eide oppkjøpsfondet Herkules Capital. Herkules hadde i august 2011 kjøpt Norske Stamina Helse fra forsikringsgiganten Gjensidige for 316 millioner kroner. Etter det videre oppkjøpet av svenske Avonova, var Nordens største bedriftshelsetjeneste et faktum. I desember 2018 kjøpte oppkjøpsfondet Norvestor opp Stamina Group for om lag 800 millioner kroner. Selger var det Ferd-eide oppkjøpsfondet Herkules Capital. Herkules hadde i august 2011 kjøpt Norske Stamina Helse fra forsikringsgiganten Gjensidige for 316 millioner kroner. Etter det videre oppkjøpet av svenske Avonova, var Nordens største bedriftshelsetjeneste et faktum. Men Herkules lyktes aldri med å skape lønnsom butikk og jobbet i flere år med å selge Stamina Group.

Norvestor har siden oppkjøpet hatt en ambisjon om å samle virksomhetene i Norge og Sverige, og utvikle konsernet til én sterk Nordisk aktør innen bedriftshelse, og det at den erfarne lederen Max van Eijk når mønstrer på som konsernsjef er et ledd i denne ambisjonen.

Powered by Labrador CMS