Legemidler og biotek

Oppsummerer ASCO: Lars-Petter Strand (Novartis), Hilde Abrahamsen Enserink (MSD) , Hans Anderssen (HealthTalk), Terje Ahlqvist (Roche) og Ali Areffard, Bristol Myers Squibb
Oppsummerer ASCO: Lars-Petter Strand (Novartis), Hilde Abrahamsen Enserink (MSD) , Hans Anderssen (HealthTalk), Terje Ahlqvist (Roche) og Ali Areffard, Bristol Myers Squibb

ASCO Toppmøte: Dette er forskningsfronten i kreftbehandlingen

Verdens største og viktigste kreftkonferanse - ASCO - er over og sammen med medisinske eksperter fra Bristol Myers Squibb, Roche, Novartis og MSD snakker vi om de viktigste forskningsnyhetene fra konferansen og om forskningsfronten i kreftbehandlingen. Et av hovedinntrykkene er at at immunterapi og målrettet behandling kommer tidligere inn i behandlingen av bryst-, nyre og lungekreft og det dukker opp nye legemidler på radaren.

Publisert

Vi har med følgende eksperter

  • Ali Areffard, Medisinsk fagsjef onkologi i Bristol Myers Squibb
  • Hilde Abrahamsen Enserink, Country Medical Lead, Onkologi MSD
  • Terje Ahlqvist, Precision Medicine Partner, Roche
  • Lars-Petter Strand, Medisinsk sjef og norgessjef for Novartis på Onkologifeltet

Her kan du se hele vår fyldige dekning av ASCO 2021

Her er noen av temaene som vi diskuterer:

Bruk av immunterapi og målrettet terapi før og etter operasjon - såkalt neo-adjuvant og adjuvant behandling.

Dette er neoadjuvant og adjuvant behandling

Adjuvant behandling med immunterapi

Selv om man har operert bort hele svulsten, kan det være kreftceller igjen i kroppen, uten at de gir symptomer eller vises på MR eller CT. Adjuvant behandling har som formål å angripe disse resterende kreftcellene og dermed redusere risikoen for tilbakefall. Vanligvis dreier det seg om cellegiftkurer eller stråleterapi gitt etter en kreftoperasjon for å redusere risiko for tilbakefall. Innenfor behandling av malignt melanom er immunterapi innført som adjuvant behandling, men foreløpig ikke for neoadjuvant behandling.

Neoadjuvant behandling

Formålet med neoadjuvant behandling er å redusere størrelsen på kreftsvulsten eller fjerne mikroskopiske metastaser før svulsten skal fjernes kirurgisk. Det finnes ingen godkjente behandlinger med immunterapi i neoadjuvant setting. Neoadjuvant behandling er en lovende behandlingsstrategi som ha potensiale til å endre behandlingspraksis. Men vi trenger data som kan dokumentere at behandlingen gir økt progresjonsfri overlevelse og gjerne økt totaloverlevelse.

Powered by Labrador CMS