– Se deg i speilet – hjernen er deg!

I lang tid har Hjernerådet forberedt en stor og spennende fotoutstilling støttet av Stiftelsen Dam og fem legemiddelfirmaer. Utstillingen som har navnet «Hjernen er deg!» har premiere under Arendalsuka og skal turnere til flere norske byer.

Publisert Sist oppdatert

11 fotografer har billedlagt hvert sitt hjernetema. Fotografene har hatt samtaler med hjerneeksperter og deretter - gjennom sine kreative hjerner - formet sine fotografiske uttrykk. Fotograf Hans-Olav Forsang har ledet prosjektet i samarbeid med Hjernerådet. Han har tidligere vært bilderedaktør i VG og har mottatt en rekke priser i inn- og utland for sine bildereportasjer.

Hjernen er den mest kompliserte strukturen i hele universet. 86 milliarder nerveceller og enda flere andre hjerneceller. I samspillet mellom disse oppstår alt det som menneskelivet rommer. Hjernen er vårt uerstattelige organ. Hjernen styrer kroppen din og livet ditt og her sitter personligheten. Derfor har utstillingen fått navnet “Hjernen er deg!

Undringen over det fantastiske organet som hva vi alle har i hodene våre, kommer til uttrykk på fotoutstillingen som Hjernerådet viser under Arendalsuka.

Kreative hjerner

Noen av fotografene har valgt å uttrykke seg i et billedmessig reportasjespråk. Du kan for eksempel følge en hjernesvulstpasient både før, under og etter en hjerneoperasjon. Du blir på en måte med «back stage» under en slik operasjon.

Andre uttrykker seg mer kunstnerisk og går inn i for eksempel barnehjernen og dens spesielle verden. Barnet oppfatter som kjent verden på en helt annen måte enn voksne. Eller fotografene har dykket ned i hjernen og underbevisstheten.

Andre temaer som fotografene har arbeidet med, er blant annet musikk og hjernen, søvn og hjernen, og hjernesykdommen demens.

Fotoutstillingen «Hjernen er deg!» har fått hovedstøtten fra Stiftelsen Dam. Prosjektet er også støttet av seks legemiddelfirmaer: Janssen, Merck, Novartis, Sanofi, AbbVie, og Desitin Pharma.

Fotografer som er representert på utstillingen er: Catharina Caprino, Damian Henisch, Andrea Gjestvang, Sofie Amalie Klougart, Paul Sigve Amundsen, David Allan Aasen, Bjørnar Øvrebø, Trine Hisdal, Kaja Bruskeland, Håkon Karlsen og Hans-Olav Forsang.

Powered by Labrador CMS