Legemidler og biotek

Nils Kristian Klev ble ny leder for Allmennlegeforeningen

Publisert

Nils Kristian Klev er fastlege i Røyken kommune og kommer fra vervet som nestleder i Allmennlegeforeningen. Klev tar over etter Tom Ole Øren.

Nils Kristian Klev vant med 37 mot 34 stemmer til Egil Johannesen. Valget av ny leder fant sted den 8. mai.

Til lederkandidaturet i Allmennlegeforeningen (Af) hadde to kandidater meldt seg: Egil Johannesen, spesialist i allmennmedisin ved Medisinsk Senter Fornebu og tidligere medlem av styret i Af i seks år, og Nils Kristian Klev. Klev er fastlege i Røyken kommune og nestleder i Af-styret.

Den nyvalgte lederen takket forsamlingen fra scenen. Han takket for at han fikk lov til å føre kontinuiteten videre og lovte å brette opp ermene, melder Legeforeningen.

Nettopp kontinuitet i ledervervet var viktig for de stemmeberettigede. Etter avstemningsrunden kom det fram at flere stemte på Klev fordi de anså det som viktig å beholde kontinuitet i styret.

Allmennlegeforeningen (AF) er allmennlegenes yrkesforening og arbeider for å skape gode rammebetingelser for allmennmedisinsk arbeid, bl.a. lønns- og arbeidsvilkår og arbeid med organisering, prioritering og ressursfordeling i helsetjenesten.

Nils Kristian Klev tar over etter Tom Ole Øren i september. Ivar Halvorsen ble valgt som nestleder.

Powered by Labrador CMS