Bare 0,3 prosent av de som hadde antistoffer testet positivt for COVID-19 mer enn 90 dager etter antistoff-testen.

Antistoffer motvirker resmitte av COVID-19

Det amerikanske folkehelseinstituttet (NIH) dokumenterer i en ny studie at personer som har utviklet antistoffer mot COVID- 19, har mindre sannsynlighet for å bli smittet på nytt. De som ikke hadde antistoffer hadde ti ganger høyere sjanse for å bli smittet.

Publisert

Forskerne undersøkte mer enn tre millioner mennesker som er testet for antistoffer mot SARS-CoV-2.

SARS-CoV-2 er som kjent viruset som forårsaker COVID-19.

De fant at cirka 11 prosent av deltakerne i undersøkelsen hadde antistoffer mot SARS-CoV-2. Mer enn 88 prosent testet negativt.

Forskerne så på hvem som ble smittet av COVID-19 etter antistoff-testen. De analyserte dem som var blitt testet henholdsvis 30 dager, 31 til 60 dager, 61 til 90 dager, og mer enn 90 dager etter avlagt antistofftest.

Ti ganger større sjanse for å bli smittet

Mellom tre og fire prosent av deltakerne som testet negativt for antistoffer, fikk COVID-19 i hver tidsperiode. Men sannsynligheten for at de som hadde antistoffer fikk COVID-19, sank etter hvert som tiden gikk.

Bare 0,3 prosent av de som hadde antistoffer testet positivt for COVID-19 mer enn 90 dager etter antistoff-testen.

De som ikke hadde antistoffer, hadde ti ganger høyere sjanse for å bli smittet.

Etter at man har vært smittet av COVID-19, vil de aller fleste utvikle antistoffer, og disse funnene viser altså at personer som får positivt prøveresultat på en antistofftest, kan ha mindre risiko for fremtidig smitte av SARS-CoV-2.

Powered by Labrador CMS