Trening

Flere sjefer går nye veier for å få motiverte ansatte og mindre sykefravær. Hos Infotjenester svetter ansatte seg til en ekstra fridag.
Flere sjefer går nye veier for å få motiverte ansatte og mindre sykefravær. Hos Infotjenester svetter ansatte seg til en ekstra fridag.

Gir ansatte en fridag hvis de trener

Mange bedrifter går nye veier for å få motiverte ansatte og mindre sykefravær. Hos Infotjenester i Sarpsborg kan ansatte svette seg til en ekstra fridag. Der får de ansatte fri hvis de beveger seg minst 120 minutter i uka.

Publisert

Klokka er åtte og pulsen er allerede høy i treningsrommet til Infotjenester i Sarpsborg.

– Jeg har fått en ekstra treningsglød og synes dette er fantastisk. En fridag motiverer ekstra til å trene, sier Øivind Elvestad til NRK.no.

Egen personlig trener

– Vi er en kunnskapsbedrift, og mange har krevende og stillesittende arbeid. Vi ønsket derfor å legge til rette for mer fysisk aktivitet i hverdagen, forklarer HR-konsulent Karina Sandell Lauritzen.

De ansatte fyller ut et enkelt skjema over hvor mye de trener fra april til september. Klarer de 120 minutter i uka, så får de en fridag.

En egen personlig trener arrangerer sirkeltreninger og veileder ansatte.

– Interessen har vært stor og mange sier de fikk den ekstra motivasjonen de trengte til å komme i gang. Dette er jo basert på tillit, sier hun.

– Det mentale og det fysiske henger sammen, og vi ser utelukkende på dette som et positivt helsetiltak, sier administrerende direktør Thorfinn Hansen.

God kollegastøtte

– Det er en helt klar trend at virksomheter i større grad enn tidligere tenker helhetlig og involverer seg i livsstilen til arbeidstakerne, sier Even Bolstad, daglig leder i HR Norge.

Han sier det ofte er lønnsomt for bedrifter å investere i gode helsetiltak. Han trekker blant annet frem nedgang i sykefravær som et godt eksempel.

– For å nå gode resultater viser erfaring at det å være en del av gruppe, hvor du opplever god kollegastøtte og kanskje litt velment sosialt press, gir best effekt. Det handler om å heie på hverandre og få en følelse av å bli sett og heiet på, sier han .

Powered by Labrador CMS