– I teorien kan vi starte automatisert serieproduksjon i morgen. Det er imidlertid fortsatt viktige detaljer for å forberede volumproduksjon, sier konsernsjef Joacim Holter i Lifecare

Lifecare med gjennombrudd - skyter opp 55 prosent

Lifcare opplever en imponerende kursøkning på 55 prosent på børsen etter at det nå er klart at selskapet planlegger å igangsette automatisert produksjon av Sencell-sensoren i slutten av andre kvartal.

Publisert

– Denne milepælen er på mange måter viktigere for oss en regulatorisk godkjenning. Dette bekrefter at vi kan masseprodusere vår sensor som kan måle glukosenivåer hos mennesker og dyr. Milepælen betyr at vi er et betydelig skritt nærmere målet om å bringe denne innovasjonen fra Norge til det globale diabetesteknologimarkedet. Dette vil også styrke våre forventninger om å ta en posisjon som en betydelig internasjonal produsent av kontinuerlige glukosemonitorer, sier adm. direktør Joacim Holter i en børsmelding.

– I teorien kan vi starte automatisert serieproduksjon i morgen. Det er imidlertid fortsatt viktige detaljer for å forberede volumproduksjon. Basert på pilotproduksjonen er vi trygge på den videre prosessen. Dette er definitivt et stort gjennombrudd for selskapet. Vi skal lansere sensoren for veterinærmarkedet først, sier Holter.

Lifecare AS er et medisinsk sensorteknologiselskap i klinisk fase som utvikler teknologi for sensorering og overvåking av ulike kroppsanalytter. Lifecares hovedfokus er å bringe neste generasjon av systemer for kontinuerlig glukoseovervåking («CGM») til markedet. Lifecares sensorteknologi kalles «Sencell» og er egnet for å identifisere og overvåke forekomsten av et bredt spekter av analytter og molekyler i menneskekroppen og hos kjæledyr. Kroppsanalytter refererer til de ulike stoffene eller molekylene som kan måles og analysert i kroppen. Disse inkluderer blant annet glukose, hormoner, proteiner, elektrolytter, og gasser som oksygen og karbondioksid. Analyse av disse stoffene er viktig for å forstå kroppens tilstand, overvåke sykdomsprogresjon, og administrere behandlinger på en effektiv måte. Teknologier som kontinuerlig glukoseovervåking (CGM) spiller en viktig rolle i håndteringen av tilstander som diabetes, ved å tilby kontinuerlig innsikt i glukosenivåene i kroppen.

Powered by Labrador CMS