Jan Christian Vestre blir ny helseminister erfarer flere medier. Her er han på vei ut fra et møte på statsministerens kontor.

Jan Christian Vestre blir trolig helseminister

Jan Christian Vestre blir helseminister, Cecilie Myrseth blir næringsminister og Marianne Sivertsen Næss blir fiskeriminister. 

Publisert Sist oppdatert

Flere medier, blant andre VG , TV 2 og NRK , skriver torsdag at den nye regjeringskabalen nå er klar.

De erfarer at Jan Christian Vestre blir helseminister etter at Ingvild Kjerkol (Ap) måtte gå. Cecilie Myrseth (Ap) tar over etter Vestre som næringsminister, mens Marianne Sivertsen Næss (Ap) overtar jobben som fiskeriminister etter Myrseth.

Utnevnelsene vil skje i ekstraordinært statsråd på Slottet fredag ettermiddag.

Ingen helsefaglig bakgrunn

Etter to og et halvt år som næringsminister, ser det ut til at Vestre i dag blir utnevnt som helse- og omsorgsminister. Vestre har ingen helsefaglig bakgrunn.

Vestre, som er nestleder i Ap, har sittet som næringsminister siden oktober 2021. Før utnevnelsen var han daglig leder i den norske møbelprodusenten Vestre.

Vestre er utdannet jurist og har flere år bak seg som politisk rådgiver i Arbeiderpartiet. I 2013 var han politisk rådgiver for daværende nærings- og handelsminister Trond Giske.

Han var en av de overlevende etter terrorangrepet på Utøya 22. juli 2011 og var styreleder for gjenreisningen av Utøya fra 2013 til 2017.

Powered by Labrador CMS