ASCO 2024:

ASCO-podcast: Nye kreftgjennombrudd med onkolog Marius Normann

Vi møter onkolog Marius Normann fra Kreftklinikken på verdens største kreftkongress, ASCO, som nå pågår i Chicago. Vi diskuterer de viktigste studiene som er verdt å få med seg denne helgen, men starter likesågodt med en quiz.

Publisert Sist oppdatert

ASCO, CHICAGO (HealthTalk): ASCO er ikke bare en arena for å presentere banebrytende forskning og behandlinger, men også en plattform hvor farmasøytiske selskaper kan oppnå global anerkjennelse og aksept for sine produkter. 

Å lykkes her indikerer at man har nådd en høy standard innen medisinsk innovasjon og behandling, noe som kan åpne dører til suksess over hele verden. For å sitere en kjent tekst som er laget for en annen by : «If you can make it here, you can make it anywhere».

De kliniske studiene som presenteres på ASCO har potensial til å revolusjonere kreftbehandlingen og skape såkalte blockbustere - legemidler som genererer over en milliard dollar i årlig omsetning. Vi begynner med å stille Marius Normann et spørsmål: Kan han gjette hva som er verdens mest solgte legemiddel? Etter litt betenkningstid svarer han: "Det må være immunterapien Keytruda." 

Det er helt rett, og det er vel knapt legemidler som har hatt flere viktige studier her på ASCO. De har har bidratt til å gi legemidlet et årlig salg i 2023 på 30 milliarder dollar og som foventes å øke til 40 millarder dette året. 

Så går vi over til å snakke om sentrale studier og betydningen disse kan få for norske pasienter. 

Abonner på podcasten:     Apple      Spotify    Podimo    HealthTalk

Powered by Labrador CMS