Stig Arild Slørdahl slutter i jobben som administrerende direktør i Helse Midt-Norge 1. august 2024.

Slutter som toppsjef i Helse Midt-Norge

Stig Arild Slørdahl slutter i jobben som administrerende direktør i Helse Midt-Norge 1. august 2024. Etter ni år i rollen mener Slørdahl at tiden er inne for nye krefter i ledelsen.

Publisert Sist oppdatert

Slørdahl, som har vært i topplederposisjonen siden 2015, beskriver sin tid i jobben som både inspirerende og utfordrende. – En toppleder bør ikke sitte for lenge, og i august har jeg vært leder for Helse Midt-Norge i ni år. Da passer det bra å trappe ned, sier Slørdahl, som understreker viktigheten av fornyelse i ledelsen for både organisasjonen og seg selv.

Slørdahl er også medlem av Beslutningsforum og vil også forlate denne posisjonen når en ny toppsjef i Helse Midt-Norge går på. 

"Tiden var moden"

For omtrent ett år siden begynte Slørdahl å diskutere en mulig avgang med styreleder Odd Inge Mjøen, og følte at "tiden snart var moden for å la noen andre ta over det han karakteriserer som den mest spennende og givende jobben i Midt-Norge."

Under Slørdahls ledelse har Helse Midt-Norge gjennomgått betydelige forandringer, inkludert å navigere gjennom pandemien og implementeringen av flere store prosjekter. Blant disse er etableringen av et nytt sykehus på Hjelset i Møre og Romsdal, et nytt sikkerhetsbygg på Østmarka, overgang til et nytt økonomi- og logistikksystem, et felles lager for regionen, samt innføringen av Helseplattformen.

Disse tiltakene har vært sentrale for å styrke helsetjenestene i regionen. Slørdahl roser de høyt kompetente og engasjerte medarbeiderne som "brenner for at vi skal levere en fremragende helsetjeneste til befolkningen."

Får ros

Styreleder Odd Inge Mjøen gir Slørdahl ros for hans innsats: – Stig har gjort en fremragende innsats for spesialisthelsetjenesten både lokalt, regionalt og nasjonalt, sier Mjøen. Han legger til at Slørdahl har ledet arbeidet med å sikre at regionen har en fremragende helsetjeneste for befolkningen.

Slørdahl sier at hans avgang innebærer ingen dramatikk, men markerer et planlagt skifte for å sikre en jevn overgang. Han vil fortsette i rollen til over sommeren, slik at prosessen med å rekruttere en ny toppleder kan komme godt i gang.

Powered by Labrador CMS