Bildet er fra Sanofi Pasteur Center i Lyon

Sanofi inngår samarbeid med OpenAI

Den franske legemiddelprodusenten kunngjorde tirsdag at selskapet inngår et samarbeid med OpenAI og Formation Bio for å utvikle flere legemiddelprosjekter gjennom kunstig intelligens (KI)

Publisert

Sanofi uttalte i forbindelse med kunngjøringen at partnerskapet med OpenAI vil gi tilgang til selskapsintern data for å utvikle KI-modeller for biomedisinske modeller. Formation Bio vil på sin side tilby ingeniørressurser skriver Reuters

Samarbeidet er del av en større trend hvor legemiddelselskaper benytter KI for å raskere utvikle legemidler. Eksempelvis kan teknologien gjøre det lettere å finne og redusere antallet forsøkspasienter til kliniske studier. 

Legemiddelselskaper har eksperimentert med kunstig intelligens i årevis, i håp om at maskiner kan oppdage den neste store medisinske gjennombruddet.

Reuters har tidligere omtalt hvordan Novartis, Amgen og Bayer bygget KI-modeller for å skanne milliarder av offentlige helsejournaler, reseptdata, medisinsk forsikringskrav og interne data for å finne forsøkspasienter. 

Powered by Labrador CMS