– Vi er veldig fornøyde med at så mange investorer viser at de har troen på BerGenBio gjennom å benytte sine tegningsretter. Dette gir selskapet fornyet styrke til å fortsette utviklingen av bemcentinib, sier Martin Olin, administrerende direktør i BerGenBio.

BerGenBio sikrer fremtidig finansiering med vellykket kapitalinnhenting

BerGenBio har nylig avsluttet en vellykket kapitalinnhenting og sikret finansiering frem til andre halvår 2025. Selskapet hentet inn 138 millioner kroner gjennom utnyttelse av tegningsretter, med en overveldende deltakelse fra eksisterende investorer.

Publisert Sist oppdatert

I juni 2023, da BerGenBio først lanserte denne kapitalinnhentingsrunden, ble alle investorer som tegnet seg tildelt tegningsretter for å kjøpe nye aksjer. Fristen for å benytte disse rettene gikk ut tidligere denne uken, og selskapet forteller at 93,6 de gjenstående tegningsrettene ble utøvet for å kjøpe nye aksjer, noe som viser en sterk investorstøtte.

Martin Olin, administrerende direktør i BerGenBio, uttrykker sin tilfredshet med resultatet: – Vi er veldig fornøyde med at så mange investorer viser at de har troen på BerGenBio gjennom å benytte sine tegningsretter. Dette gir selskapet fornyet styrke til å fortsette utviklingen av bemcentinib.

Investorene inkluderte betydelige bidrag fra Trond Mohns Meteva og Investinor, som sammen garanterte en minimumsinnsamling på 118 millioner kroner. Den vellykkede finansieringsrunden markerer et betydelig skritt fremover for selskapet, og styrker dets evne til å forfølge videre utvikling og kliniske studier.

BerGenBio har allerede påbegynt fase 2a av selskapets hovedstudie i mars, som fokuserer på sikkerheten, toleransen og effekten av bemcentinib i kombinasjon med standardbehandling, Bemcentinib er spesielt utviklet for å behandle pasienter med ikke-småcellet lungekreft som har mutasjoner i STK11-genet. Dette representerer et betydelig markedspotensial, estimert til mellom 4 og 5 milliarder dollar årlig.

De første resultatene fra denne studien er forventet presentert rundt årsskiftet, og vil gi viktige indikasjoner på legemidlets effektivitet og sikkerhetsprofil. Med denne nylige finansieringen kan BerGenBio nå fortsette sin forskning og utvikling med fornyet energi og ressurser, sikret inn i andre halvår 2025.

Powered by Labrador CMS