Novartis´ administrerende direktør Vas Narasimhan forventer høyere omsetning og overskudd i 2023 som følge av økt salg av nye legemidler og kostnadskutt.

Novartis venter økt vekst

Novartis øker sine salgs- og overskuddsprognoser for dette året etter godt salg av nye legemidler i det første kvartalet.

Publisert Sist oppdatert

Driftsresultatet vil sannsynligvis øke med et høyt ensifret tall i år, og omsetningen vil ventelig øke med om lag 5 prosent, sa den sveitsiske legemiddelprodusenten tirsdag. Det var nok til at aksjene steg med 3,6 prosent på Zürich-børsen som er det høyeste nivået siden begynnelsen av 2020.

Kostnadskuttene vi har gjort det siste året gir seg nå utslag i høyere fortjeneste, sa administrerende direktør Vas Narasimhan.

Det er salgsvekst i legemidler innen hjerte-kar, kreft og multippel sklerose som drar opp salgsveksten. Legemiddelprodusenten fikk en opptur forrige måned etter at en fase 3-studie slo fast at CDK 4/6-hemmeren Kisqali reduserer risiko for tilbakefall hos pasienter med tidlig brystkreft - en mye større pasientgruppe enn det som legemidlet foreløpig har indikasjon for som er metastatisk eller lokalavansert brystkreft.

Salget av hjertemedisinen Entresto økte med 32 % til 1,4 milliarder dollar.

Novartis har også suksess med Pluvicto som er den første målrettede radioligandterapien mot prostakreft.

Kesimpta som er Novartis nye legemiddel innen behandling av multippel sklerose gjør det også bra. Legemidlet som nylig er godkjent av Beslutningsforum skal injiseres én gang per måned av pasienten selv.

Selskapet uttaler at det også at det holder tidsplanen med sikte på å selge sin generiske legemiddelenhet, Sandoz, innen andre halvår.

Powered by Labrador CMS