Sanofi følger etter Lilly og Novo og vil kutte prisen på sitt mest solgte insulinprodukt Lantus med 78 prosent fra 1. januar 2024

Sanofi reduserer prisen på insulin - følger Lilly og Novo

Sanofi, Eli Lilly og Novo Nordisk kontrollerer til sammen 90 prosent av det amerikanske insulinmarkedet. De siste ukene har alle tre sagt at de vil redusere prisen betydelig.

Publisert

Sanofi sa torsdag kveld at de vil kutte prisen på sitt mest solgte insulinprodukt Lantus med 78 prosent fra 1. januar 2024 for de med privat helseforsikring.

Den franske legemiddelgiganten følger dermed etter rivalene Eli Lilly og Novo Nordisk, etter at president Biden, kongresspolitikere og pasientforeninger ba insulinprodusentene redusere kostnadene for pasientene.

Sanofi, Novo Nordisk og Eli Lilly kontrollerer til sammen rundt 90 % av det amerikanske insulinmarkedet.

I tillegg til Lantus vil Sanofi kutte listeprisen med 70 prosent for det hurtigvirkende insulinet Apidra.

President Joe Biden berømmet Sanofi for sin beslutning i en uttalelse torsdag.

President Joe Biden snakker om helsetjenester og insulin.

– Fra i ettermiddag har alle de tre ledende insulinprodusentene i Amerika blitt enige om å redusere prisene sine betydelig, etter mine oppfordringer om å utvide pristaket jeg satt på 35 dollar for de over 65 år til også å gjelde alle amerikanere, sa Biden.

Priskuttene kommer etter at president Joe Bidens Inflation Reduction Act i fjor satte et pristak på insulin til 35 dollar per måned for personer som er dekket gjennom Medicare - det statlige helseforsikringsprogrammet for personer som er 65 år eller eldre. Men dette taket gjelder ikke pasienter uten forsikring som i noen tilfeller må betale full pris for insulin. Det tvinger noen til å rasjonere eller la være å ta medisinen, og dette har skapt et betydelig politisk press på legemiddelprodusentene til å senke prisene.

Omtrent 8,4 millioner av de 37 millioner menneskene med diabetes i USA bruker insulin, ifølge American Diabetes Association.

I følge Reuters vil priskuttene på insulin gjøre at Sanofi, Novo og Lilly unngår å betale betydelige rabatter til den amerikanske regjeringens Medicaid-program i 2024. Etter en amerikansk lov er legemiddelfirmaer pålagt å gi rabatt på Medicaid-programmet dersom årlige prisøkninger på medisiner er høyere enn inflasjonen.

Powered by Labrador CMS