– Perioden etter de skuffende resultatene fra INITIUM-studien har vært utfordrende for Ultimovacs. Imidlertid, på grunn av lovende resultater fra andre UV1-studier og bredden i vårt kliniske program, er vi fortsatt overbevist om UV1s potensial og forpliktet til dets videre utvikling, sier administrerende direktør Carlos de Sousa

Børshavari medførte kostnadslette i årets første kvartal for Ultimovacs

Ultimovacs fikk et driftsresultat på -28,6 millioner kroner i første kvartal 2024, mot et driftsresultat på -50,8 millioner kroner i samme periode året før.

Publisert Sist oppdatert

Immunterapiselskapet har vært i hardt vær siden kunngjøringen om at deres lovende kreftvaksinekandidat, UV1, ikke forbedret overlevelsen for pasienter med føflekkkreft. Den påfølgende reaksjonen fra markedet var nådeløs og børsverdien har falt mer enn 90 prosent siden. For å overleve finansielt har Ultimovacs barbert antall ansatte med 40 prosent. Sammen med andre kostnadsbesparende tiltak skal dette bidra til at pengene rekker til fjerde kvartal 2025. Planen er at dette skal gi selskapet mulighet til å avlese FOCUS-studien innen hode- og halskreft og DOVACC-studien innen ovarialkreft.  

Tirsdag morgen presenterte selskapet tallene fra årets første kvartal. De viste ikke overraskende at Ultimovacs fortsatt taper penger, mer eksakt ett driftsresultat på -28.6 millioner kroner. Dette er nærmest en halvering sammenlignet med tilsvarende kvartal for 2023 hvor driftsresultatet ble -50.8 millioner. Kostnadsreduksjonen skyldes hovedsakelig en reversering tilknyttet selskapets aksjeopsjoner grunnet det tunge børsfallet tidligere i år. Dette sparte selskapet for 21 millioner kroner. 

Videre krympet selskapet kontantbeholdningen med 43.6 millioner, en økning på snaue ti millioner fra fjorårets første kvartal. Markedets reaksjon er mer eller mindre edruelig, og per klokken 11 er det ingen markante endringer i selskapets aksjekurs - kursen er ned 2 prosent. 

– Perioden etter de skuffende resultatene fra INITIUM-studien har vært utfordrende for Ultimovacs. Imidlertid, på grunn av lovende resultater fra andre UV1-studier og bredden i vårt kliniske program, er vi fortsatt overbevist om UV1s potensial og forpliktet til dets videre utvikling. De operasjonelle justeringene vi har gjort sikrer finansiell stabilitet gjennom de neste fase II-avlesningene og potensielle vekstkatalysatorer i 2024 og 202, sier Carlos de Sousa, administrerende direktør i Ultimovacs. 

Powered by Labrador CMS