Veikart for helsenæringen:

Kreftforeningen: – Opplever dette som en milepæl

Generalsekretær Ingrid Stenstadvold Ross i Kreftforeningen var svært fornøyd med at man nå har kommet noen skritt videre fra ambisjonene om norsk helseeksport fra helsenæringsmeldingen.

Publisert Sist oppdatert

FORSKNINGSPARKEN (HealthTalk): Stenstadvold Ross var en av flere prominente gjester i Nykode Therapeutics lokaler i Forskningsparken onsdag formiddag, i anledning regjeringens fremleggelse av Veikart for helsenæringen.

– Dette er noe vi har jobbet for i ti år, og spesielt siden helsenæringen kom, og det betyr masse for pasientene. Gjort riktig vil dette kunne gi pasientene raskere tilgang på behandlinger og teknologi, og det kommer til å skape arbeidsplasser, sier hun i et videointervju med HealthTalk.

Generalsekretæren peke deretter på at møtet nettopp fant plass i lokalene til Nykode Therapeutics, med det Stenstadsvold Ross kaller en «vaksineteknologi i verdensklasse».

– Vi har helt fantastisk kompetanse i Norge, og dette kan pasientene virkelig få nytte av.

– Kreftforeningen sponser mye av forskningen som skjer på kreftfeltet. Hvordan kan dette få mer effekt gjennom de tiltakene regjeringen kommer med?

– Det er helt riktig. Kreftforeningen finansierer et sted mellom 200-300 millioner kroner til norsk kreftforskning hvert år takket være gaver fra det norske folk. Men det blir ikke resultater av det hvis det ikke blir nye innovasjoner som kommer pasientene til nytte, sier Stenstadvold Ross.

Se hele intervjuet øverst i denne saken.

Powered by Labrador CMS