MÅ GÅ? Sjefen for Helseplattformen gikk av torsdag. Nå krever flere fagforeningstilltvalgte at administrerende direktør Stig Slørdahl i Helse Midt-Norge må fratre. Bildet er tatt i en annen sammenheng

Helseplattform-sjef går av – tillitsvalgte vil la flere hoder rulle

Torbjørg Vanvik går av som sjef for den omstridte Helseplattformen. Helseministeren tar det til etterretning, mens tillitsvalgte krever at flere går av.

Publisert Sist oppdatert

Den digitale plattformen har fått krass kritikk siden den ble lansert på St. Olavs hospital. Senest denne uka ble det kjent at over 16.000 eposter ikke hadde kommet fram som de skulle på grunn av en feil i systemet.

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol henviser til selskapet selv når det gjelder de bortkomne brevene. At administrerende direktør i Helseplattformen går av, tar hun «til etterretning».

«Helseplattformen AS eies av Helse Midt-Norge RHF og flere midtnorske kommuner. Jeg legger til grunn at eierne iverksetter de tiltak som er nødvendige for at Helseplattformen lykkes i det videre arbeidet med en felles journalløsning i regionen», skriver Kjerkol videre i en epost til NTB.

Ønsker systemgjennomgang

Adresseavisen meldte torsdag at saken får konsekvenser for styringen i prosjektet, og at Vanvik går av. De ansatte og styret er orientert om saken.

– Vi er i en krevende situasjon hvor tilliten til Helseplattformen er svekket, og jeg har respekt for at ledelsen og styringen i prosjektet har behov for å ta grep, sa administrerende direktør Stig Slørdahl i Helse Midt-Norge i styremøtet torsdag.

Der varslet han samtidig at Helse Midt-Norge nå ønsker en «systemrevisjon» av Helseplattformen.

Mener Helse Midt-Norge-topp må gå

Adresseavisen skriver også at fire tillitsvalgte krever at flere helsetopper må gå som følge av problemene med Helseplattformen.

Lise Dragset, foretakstillitsvalgt NITO i St. Olavs hospital, John Olav Berdahl, konserntillitsvalgt for Fagforbundet og styremedlem i St. Olavs hospital, og Maiken Isachsen-Hagen, foretakstillitsvalgt for Sykepleierforbundet ved St. Olavs hospital, mener alle at Stig Slørdahl må fratre.

Slørdahl sier at han ikke har fått noen signaler om at styret ikke har tillit til ham etter kritikken som har kommet fra de tillitsvalgte.

– Jeg har stor respekt for at styret og ledelsen har kommet fram til at man må skifte ledelse i Helseplattformen nå. Og så har jeg gått inn for at vi trenger en systemrevisjon, sier han.

Helseplattformen-styreleder åpner for å gå

Anne Berit Lund, hovedverneombud ved St. Olavs hospital, sier at hun mener også Helseplattformen-styreleder Helge Garåsen bør vurdere sin stilling.

Garåsen sier at han ikke selv har vurdert å gå av, men at det er naturlig å snakke med eierne for å sjekke om de mener at det er hensiktsmessig at han går.

Trondheim i gang med ryddejobb

En gruppe som er nedsatt av Trondheim kommune, skal gå gjennom 1.400 brev og meldinger i Helseplattformen som trolig ikke har nådd fram til mottakeren.

Trondheim og flere andre kommuner ble denne uka hasteinnkalt av Helseplattformen i forbindelse

– En oversikt over omfang og konsekvenser av dette vil bli klart i løpet av de nærmeste dagene, opplyser kommunen. Så langt er det ikke avdekket at noen har gått glipp av nødvendig helsehjelp som følge av feilene.

Powered by Labrador CMS