TYDELIG: Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) sier hun forventer at anbefalingene fra styret i Helse nord kommer som forutsatt i april

Helseministeren holder fast på fristen for sykehusplan i nord

Styret i Helse nord må i april levere en anbefaling til hvordan sykehusene skal organiseres, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap).

Publisert

– Hvis ikke sykehusene i nord får kontroll på ressursene og prioriterer pasientene, vil tilbudet bli dårligere enn i resten av landet. Det vil ikke regjeringen akseptere. Derfor venter jeg på anbefalingene fra styret i Helse nord, og de skal komme som forutsatt i april, sa Kjerkol til Stortinget onsdag.

Dagen før hadde styret i Helse nord trosset en klar oppfordring fra administrerende direktør Marit Lind om å sende planene på høring. Dermed er det uklart hva som skjer videre.

– Vi kan i dag ikke tidfeste en beslutning for videre tidsplan, det må vi få komme tilbake til, men oppdraget fra vår eier ligger fast, sier Lind i en kommentar sendt til NTB via kommunikasjonsavdelingen i Helse nord.

Lind og Kjerkol begrunner behovet for endringer blant annet med stor vikarbruk, mangel på fagfolk og at ventelistene for behandling på sykehusene i nord øker. Men planene er blitt møtt med kraftig motstand, ikke minst i Lofoten og Narvik, der fødetilbud og akuttkirurgi står på kuttlista.

Powered by Labrador CMS