Ole J. Dahlberg tar over jobben som styreleder i Curida etter Per Thoresen.

Curida sikrer seg 250 millioner kroner i ny kapital: – Nå får selskapet mere muskler  

Det amerikanske investeringsselskapet Signet og de norske investorene Canica, Investinor Direkte, Klaveness Marin, og Farvatn Private Equity har skutt inn om lag 250 millioner kroner i frisk kapital i en emisjon.

Publisert Sist oppdatert

Dette gjør Signet til en av Curidas største eiere med en eierposisjon på 40 prosent. Men det var Elverum kommune som for et par år tilbake reddet legemiddelselskapet fra konkurs. 

Curida Holding tapte 178 millioner kroner i 2022 og var i en alvorlig likviditetskrise. Ifølge Elverums ordfører Lillian Skjærvik ville det vært kroken på døra for Curida om ikke kommunen hadde kommet inn på eiersiden den gangen. Elverum kommune bidro med ni millioner i støtte til legemiddelselskapet. Finansieringen skjedde gjennom et konvertibelt lån hvor kommunen fikk en opsjon på å omdanne lånet til aksjer i selskapet. 

Elverums ordfører Lillian Skjærvik

Nå er Elverumsordførereren svært glad for at Curida har kommet styrket gjennom krisen. – Nå får selskapet mere muskler og det blir flere arbeidsplasser Elverum, sier hun til HealthTalk.

Nå er stemningen lagt bedre i Curida som har store ambisjoner. 

Samtidig er det klart at selskapets driftsdirektør, Anders Larsson, blir selskapets nye leder med virkning fra 1. mai 2024. Larsson har omfattende erfaring med ledelse, drift og strategisk utvikling fra farmasøytisk industri. Hans tidligere roller inkluderer administrerende direktør i Boots Apotek/Alliance Healthcare i Norge (Cencora). 

I forbindelse med Signets investering, vil Signet bli en del av styret, og Ole J. Dahlberg tar over jobben som styreleder etter Per Thoresen. – Vi er veldig glade for å ønske Signet velkommen som en betydelig aksjonær i Curida. Signet bringer med seg sterk og relevant bransjeerfaring samt en historikk av investeringer i CDMO-sektoren, sier Dahlberg. CDMO-sektoren omfatter bedrifter som tilbyr både utviklings- og produksjonstjenester for bioteknologiske og farmasøytiske selskaper. 

- Vi ser frem til muligheten til å ytterligere akselerere veksten og forbedre produkter for våre farmasøytiske og bioteknologiske kunder i deres arbeid med å levere medisiner og terapeutika som kommer pasientene til gode, sier han. 

Powered by Labrador CMS