FORNØYD: Toppsjefen i Novo Nordisk, Lars Fruergaard Jørgensen, kjøper biotekselskap og legger frem rekordresultat.

Novo Nordisk kjøper biotekselskap for 10 milliarder kroner og legger frem rekordoverskudd

Novo Nordisk kjøper det kanadiske selskapet Inversago Pharma som har utviklet et appetittregulator. Selskapet presenterte i dag også sitt halvårsresultat som viser en rekordvekst.

Publisert Sist oppdatert

Inversago er et privateid selskap som utvikler behandlinger rettet mot personer med fedme, diabetes og metabolske lidelser. Inversagos hovedprodukt er INV-202, en cannabinoid reseptorblokker, som har vist vekttap i en tidligfasestiudie og er nå i fase 2 utvikling. Novo sier at de forventer at oppkjøpet vil bli fullført i 2023, forutsatt at uspesifiserte utviklings- og kommersielle milepæler oppnås.

Medvind

Novo Nordisk la i dag også frem sitt halvårsresultat som viser at den danske legemiddelgiganten øker sitt overskudd med 46 prosent til 29 milliarder kroner (19,4 milliarder danske kroner) i andre kvartal til tross av problemer med å klare å dekke etterspørselen Det er legemidlene Wegovy og Ozempic, som henholdsvis brukes for å gå ned i vekt og diabetes, som løfter Novos resultater.

Salget av Wegovy er mer enn seksdoblet til 11 milliarder kroner (7,5 milliarder DKK) i andre kvartal, når man sammenligner med samme periode i fjor.

Det mer etablerte diabeteslegemidlet Ozempic vokste med knapt 60 prosent til 33 milliarder kroner (22,1 milliarder DKK) kroner i omsetning i andre kvartal.

Slankemedisinen Wegovy er en gedigen salgssuksess for Novo Nordisk

Lars Fruergaard Jørgensen som er toppsjefen i Novo Nordisk, sier i en kommentar at han er tilfreds med resultatene i det første halvåret.

– Vi er svært fornøyde med salgsveksten i første halvdel av 2023. Veksten drives av økende etterspørsel etter våre GLP-1-baserte diabetes- og fedmebehandlinger, og vi betjener nå flere pasienter enn noensinne, sier han.

GLP-1 er et hormon som senker blodsukkeret og demper appetitten. Det brukes blant annet til behandling av type 2-diabetes og fedme.

– Prestasjonen i de første seks månedene har gjort at vi kan øke utsiktene for hele året. Innen FoU er vi svært begeistret for resultatene fra SELECT-studien. Fedme er en alvorlig kronisk sykdom assosiert med mange komorbiditeter, og resultatene fra SELECT viser at komorbiditeter assosiert med tilstanden kan reduseres betydelig ved å behandle folk med semaglutide. Du kan lese mer om resultatene fra Selectstudien i denne artikkelen.

Nå forventer det danske legemiddelselskapet en salgsvekst på 27-33 prosent for 2023. Tidligere var intervallet 24-30 prosent.

Novo Nordisk forventer også at driftsresultatet vil øke mer enn først estimert.

Ser man på det første halvåret som en helhet, har salget økt med omtrent 30 prosent.

Så langt har dette resultert i et overskudd for de første seks månedene på omtrent 59,2 milliarder kroner (39,2 milliarder DKK). Dette tilsvarer en vekst på 44 prosent.

Selskapet har særlig hatt suksess i markedet markedet for diabetes- og fedmemedisiner i den siste perioden.

Den totale markedsverdien nærmer seg nå 4 500 millarder kroner (3000 milliarder DKK).

Powered by Labrador CMS