– ESMO GYN er en vitenskapelig suksess

– ESMO Gynaecological Cancers har utviklet seg til å bli en viktig vitenskapelig begivenhet som tiltrekker seg foredragsholdere og deltakere fra Europa, Asia og Amerika. Det forteller den danske kreftoverlegen Mansoor Raza Mirza til HealthTalk.

Publisert

Mirza er et sentralt navn innen gynekologimiljøet. I tillegg til å være sjefsonkolog på onkologisk klinikk på Rigshospitalet i København, er han medisinsk direktør i The Nordic Society of Gynaecological Oncology (NSGO-CTU) og styremedlem i Dansk Gynækologisk Cancer Gruppe (DGCC).

Slik oppsummerer han de viktigste nyhetene fra konferansen:

Innen eggstokkreft dreide den viktigste diskusjonen seg om hvordan bruke PARP-hemmere som han beskriver som en praksisendrende behandling. – I de siste årene har vi klart å forbedre behandlingen av våre pasienter radikalt. Vi kan nå si at takket være PARP-hemmerne har eggstokkreft for mange pasienter har gått fra ¨være en sykdom som de dør av til å bli en kronisk sykdom - en sykdom man dør med, sier Mirza.

Men det var også en god faglig debatt om hvilket endepunkt som er best å bruke - progresjonsfri overlevelse eller totaloverlevelse. Han viser også til de to fase 3-studiene som ble lagt frem på konferansen PAOLA-1 og PRIMA.

Innen livmorhalskreft sier Merza at immunterapi er en praksisendrende behandling for kvinner med denne kreftformen.

– Når det gjelder livmorkreft er det sentrale budskapet at vi må gjøre molekylær testing av våre pasienter slik at vi kan tilby det mest persontilpassede behandlingen siden dette er en svært heterogen sykdom, sier han.

Powered by Labrador CMS