LAVERE INSULIN-PRIS: – Det aggressive priskuttet vi nå annonserer i dag burde gjøre en skikkelig forskjell for amerikanere med diabetes., sier Eli Lilly-direktør David A. Ricks.

Kutter prisen på Eli Lilly-insulin med 70 prosent i USA

I tillegg til prisreduksjonen på sin mest foreskrevne insulintyper, utvider selskapet også sitt Insulin Value-program, og setter et tak på 35 dollar i måneden på pasientenes egne utgifter til insulin.

Publisert

Det er selskapets selv som melder om priskuttet på insulin i en pressemelding onsdag 1. mars. Ifølge Lilly gjør de nå disse tiltakene for å gjøre det lettere å få tilgang på dere insulin, samt hjelpe amerikanere som har vanskeligheter med å navigere et kompleks helsevesen som kan hindre dem i å få tilgang til rimelig insulin.

Tilbake til 1999-nivå

Helt konkret kutter selskapet prisen på følgende produkter:

– Listeprisen på selskapets «non-branded»-insulin, Insulin Lispro injeksjon, kuttes til 25 dollar per hetteglass. Fra 1. mai vil dette bli den laveste listeprisede måltidsinsulinen tilgjengelig i USA, og prisen vil ifølge Lilly være lavere en prisen for et hetteglass med Humalog-insulin i 1999.

– Selskapets kutter også listeprisen på Humalog, Lillys vanligst foskrevne insulin, og Humulin, med 70 prosent innen fjerde kvartal 2023.

– I tillegg lanseres Rezvoglar (insulin glargin aglr) injeksjon 1. april. Dette er en såkalt basalinsulin som er biotilsvarende til, og byttbar med, Lantus (injeksjon) fra Sanofi-Aventis. Rezvoglar lanseres som en fempakning med KwikPens for 92 dollar per pakke, og ifølge Eli Lilly er dette en 78 prosent lavere pris enn Lantus.

– Burde gjøre en forskjell

David A. Ricks, styreleder og administrerende direktør i Eli Lilly, sier i en kommentar fra selskapet at selv om dagens helsevesen gir tilgang på insulin for de fleste som lever med diabetes, så gir det ikke rimelig insulin for alle. Her er det behov for endringer, sier Ricks.

– Det aggressive priskuttet vi nå annonserer i dag burde gjøre en skikkelig forskjell for amerikanere med diabetes. Ettersom disse priskuttene vil ta tid for forsikringsselskapene og apoteksystemene å implementere, tar vi ytterligere steg ved å umiddelbart sette tak på pasientens utgifter for pasienter som bruker Lilly-insulin og som ikke dekkes av den nylige Medicare Part D-taket, sier han.

Det understrekes i pressemeldingen at pristaket på 35 dollar i måneden vil gjelde i deltakende primærapotek, og for personer som bruker Lilly-insulin gjennom kommersiel forsikring.

«Personer som ikke har forsikring kan fortsatt gå til InsulinAffordability.com og umiddelbart laste ned et Lilly Insulin Value Program-sparekort for å få Lilly-insuliner for 35 dollar er måned», skriver selskapet.

Lilly-direktøren sier selskapet jobber for forandring når det kommer til prising av eldre insuliner, men at de samtidig vet at 7 av 10 amerikanere ikke bruker Lilly-insuliner.

– Vi ber politikere, arbeidsgivere og andre om å bli med i vår kamp for å gjøre insulin rimeligere, sier han.

Powered by Labrador CMS