ELCC 2023:

Norske overleger i København: Derfor drar vi på lungekreft-kongress

ELCC: Lunge- og lungekreftleger fra flere norske byer har tatt turen til København for å få med seg den europeiske lungekreftkongressen ELCC. Lungelege Christina Aamelfot og onkolog Elin Marie Stensland er så langt godt fornøyde.

Publisert Sist oppdatert

ELCC, KØBENHAVN (HealthTalk): – Det er fint å komme hit for å få litt oppsummerende oversikt over de ulike emnene, og å møte folk. Det er en oversiktlig og fin konferanse å dra til, sier Elin Marie Stensland. Healthtalk har huket tak i onkologen, som til daglig jobber ved Drammen sykehus, i en pause mellom de ulike sesjonene på kongressen. Dette er Stenslands første større kongress på kreftområdet.

– Førsteinntrykket er godt. Det er mange gode forelesninger og foredrag. Og om det kanskje ikke er de aller største nyhetene som kommer her, så er det mange fine «Educational Sessions», samt en del nye oppdateringer, sier hun.

I tillegg fikk vi med oss Christina Aamelfot på intervjuet. Hun er til daglig lungelege og overlege ved lungeavdelingen på Haukeland universitetssykehus i Bergen, og jobber også en god del med lungekreft. Hun forteller at hun har vært på flere lungekonferanser tidligere der lungekreft har vært på agendaen, men da sammen med temaer som for eksempel kols og astma.

– Det har vært nyttig å dra på en konferanse som kun omhandler lungekreft, da det er det temaet jeg har størst interesse for, sier Aamelfot.

– Har det vært noen spesielt interessante presentasjoner til nå?

– Det var spennende med noen nye data på «liquid biopsies», som vi foreløpig ikke har innført rutinemessig hos oss. Der er det mange spennende muligheter, sier Aamelfot.

– I Norge jobber jeg jo litt med den KRAS-studien med sotorasib, og i går var det et foredrag der de la frem oppfølgende data med pasientrapporterte utfall i den studien. Der så de at det var bedre livskvalitet for de som fikk sotorasib i forhold til de som fikk docetaxel. Det var en fin ting å få med seg, sier Stensland.

Se hele videointervjuet med de to norske legene øverst i artikkelen.

Powered by Labrador CMS