– Jeg har lyst på en lederjobb der forskning og innovasjon er det sentrale, samtidig som det faglige spennet og samfunnsoppdraget er bredere enn det jeg har ansvar for i dag, sier Stoltenberg om sin kommende jobb i forskningskonsernet Norce.

Camilla Stoltenberg slutter i FHI - blir konsernsjef i forskningskonsernet Norce

Camilla Stoltenberg blir ny konsernsjef i forskningskonsernet Norce, har et enstemmig styre vedtatt mandag. Hun starter i jobben 1. oktober, opplyser Norce i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er veldig glad i og engasjert i FHIs samfunnsoppdrag, medarbeiderne og jobben som toppleder, og har ikke hatt noe ønske om å forlate stillingen. Mitt andre og siste åremål går imidlertid ut i 2024, og jeg har lyst på en lederjobb der forskning og innovasjon er det sentrale, samtidig som det faglige spennet og samfunnsoppdraget er bredere enn det jeg har ansvar for i dag, sier Stoltenberg.

Hun er i dag direktør for Folkehelseinstituttet (FHI), en stilling hun har hatt siden 2012.

– I rekrutteringsprosessen har vi vært opptatt av å finne en leder med faglig tyngde og nærhet til forskningen, i kombinasjon med samfunnsforståelse og evne til å synliggjøre NORCE eksternt. Det har vi funnet med Camilla Stoltenberg. Vi gleder oss stort til å få henne på plass, sier styreleder Marianne Marthinsen.

Norce forsker på helse og samfunn og har kontorer i Alta, Tromsø, Bardu, Bergen, Haugesund, Stavanger, Kristiansand, Grimstad og Oslo. Hovedkontoret ligger i Bergen.

Norce ble etablert i 2018 etter fusjonen av Agderforskning, Christian Michelsen Research, IRIS, Teknova og Uni Research. Instituttet har rundt 800 ansatte og omsetter for rundt 950 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS