– Photocure leverer sterke resultater i første kvartal 2023, med en betydelig inntektsvekst i både våre Nord-Amerika og europeiske markeder etter det uvanlig dårlige fjerde kvartalet i fjor, sier Dan Schneider som er administrerende direktør i Photocure

Photocure faller på gode salgstall

Photocure hadde rekordvekst i USA, men aksjemarkedet reagerte med å sende kursen ned 5 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Det norske biotekselskapet Photocure gikk i dag ut med resultater for første kvartal 2023. Omsetningen ble på 106 millioner kroner, en økning fra 81,4 millioner kroner fra første kvartal 2022. Underskuddet krympet til -1,2 millioner fra -13,9 millioner. Likevel faller selskapet kraftig på børsen med en nedgang på drøye fem prosent når klokken er 13:30.

– Photocure leverer sterke resultater i første kvartal 2023, med med en betydelig inntektsvekst i både våre Nord-Amerika og europeiske markeders etter det uvanlig dårlige fjerdekvartalet i fjor. Hexvix/Cysview-salget økte med 30 % fra år til år drevet av høyere enhetssalg, prisøkninger og valuta. Sekvensielt økte produktsalget med 12 prosent fra Q4 2022. Vanligvis er første kvartal sesongmessig lavere enn forrige fjerde kvartal, men det nylige mønsteret indikerer uvanlige omstendigheter, sier Dan Schneider, president og administrerende direktør i Photocure.

Her kan du lytte til en podcast vi har med Anders Neijber, medisinsk direktør i Photocure.

Schneider forteller at det er særlig gode tall fra Nord-Amerika.

– I USA oppnådde vi et rekordstort første kvartal med hver måned av 1. kvartal 2023 som markerte et nytt historisk høydepunkt. Den installerte basen av utstyr for blått lys steg seg nok en gang, med 30 nye Saphira-tårninstallasjoner i 1. kvartal – 18 nye plasseringer og 12 oppgraderinger. Han forteller at Photocure forventer fortsatt et rekordår for nye blå lystårninstallasjoner i USA.

Powered by Labrador CMS