Ny Takeda-sjef åpnet nye lokaler i Asker: – Vil sikre innovative medisiner til norske pasienter

Koki Sato, ny daglig leder for Takeda Norden og Norge, fikk tirsdag æren å åpne legemiddelselskapets nye lokaler i Asker. Japaneren ser frem til å flytte familien sin til Norge om kort tid. 

Publisert Sist oppdatert

TAKEDA NORGE, ASKER (HealthTalk): Høsten 2022 ble det kjent at Takeda Norge solgte produksjonsfabrikken sin i Drammensveien 852 i Asker til tyske NextPharma. Salget betyr at Takeda går videre i Norge som et selskap med fullt fokus på sjeldne sykdommer og behandlinger i spesialisthelsetjenesten, og uten egenproduksjon i Norge.

Tirsdag denne uken inviterte selskapet til den offisielle åpningen av sine nye lokaler, og legemiddelselskapet har valgt å holde seg i Asker med sin nye kontorplass i Lennsmannslia 4. Og det var ikke bare lokalene som var nye for Takeda Norge.

Den offisielle åpningen ble nemlig gjennomført av japanske Koki Sato, som nylig ble annonsert som ny daglig leder i Takeda Norden og Norge. Sato har lang erfaring som General Manager for Takeda i flere ulike markeder, og kommer nyligst fra stillingen som «sjefsstrateg» ved Takedas hovedkontor i Tokyo. Der var han en del av Takeda Executive Team (TET), ledet av administrerende direktør Christoph Weber. 

Flere prominente navn deltok under åpningen, inkludert LMI-sjef Leif Rune Skymoen, Japans ambassadør til Norge, Kawamura Hiroshi, og ordfører i Asker Lene Conradi, som sammen med Koki Sato klippet snoren for å markere åpningen av de nye lokalene tirsdag. 

Sato tok en prat med HealthTalk etter den offisielle åpningen. Se videointervjuet med Takeda Norges nye sjef øverst i saken.

Powered by Labrador CMS