Novo Nordisk vil utnytte Life Edit Therapeutics genredigeringsteknologier for å utvikle terapier for sjeldne genetiske lidelser, samt mer utbredte kardiometabolske sykdommer.

Novo Nordisk og Life Edit Therapeutics skal samarbeide om genredingering

Novo Nordisk sa onsdag at de har etablert en samarbeidsavtale med Life Edit Therapeutics for å oppdage og utvikle genredigeringsbehandlinger for sjeldne og metabolske sykdommer.

Publisert Sist oppdatert

Den danske legemiddelgiganten planlegger å utnytte Life Edit Therapeutic sine genredigeringsteknologier for å utvikle behandlinger for sjeldne genetiske lidelser, samt mer utbredte kardiometabolske sykdommer.

I kjernen av partnerskapet er Life Edits teknologi, kalt “base editing”, som er designet for å lage presise endringer i det menneskelige genom ved å justere en base - eller bokstav - til en annen uten å påvirke andre bokstaver.

Enkeltbokstavfeil, kalt punktmutasjoner for eksempel fra sekvensen ATTCCG til AATCCG kan gi opphav til genetiske sykdommer.

– Novo Nordisk er forpliktet til kontinuerlig å bygge og utnytte teknologiplattformer som åpner opp nye muligheter på tvers av våre terapeutiske områder for å levere potensielt kurative behandlingsalternativer til mennesker som lever med alvorlige kroniske sykdommer, sier professor Marcus Schindler som er, konserndirektør i Novo Nordisk. – Vi er glade for muligheten til å samskape nye behandlinger for flere genetiske sykdommer basert på Life Edits genredigeringsteknologier.

Avtalen med Life Edit kommer mens selskapet har stor suksess med sin svært populære slankemedisin Wegovy, hvor etterspørselen har langt overgått produksjonskapasiteten.

Wegovy som har transformert markedet for slankemedisiner siden det ble lansert i USA i 2021. Wegovy er også godkjent i Norge, men har ikke fått blå resept. Mandag gikk Novo ut med positive resultater fra OASIS 1-studien som tester ut en oral versjon av virkestoffet semaglutid som også er virkestoffet i Wegovy.

Powered by Labrador CMS