Åse Solberg er ny kommunikasjonsrådgiver i Legemiddelindustrien (LMI).

LMI rekrutterer fra The Life Science Cluster - Åse Solberg blir ny rådgiver

Åse Solberg, som de siste tre årene har vært kommunikasjonssjef i helseklyngen The Life Science Cluster, har blant annet lang erfaring fra arbeid i Kunnskapsdepartementet og ved Statsministerens kontor.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge en pressemelding fra Legemiddelindustrien (LMI) begynner Solberg i jobben som ny kommunikasjonsrådgiver 1. november i år. Hun tar over jobben etter Didrik Ottesen, som sluttet i LMI tidligere i år. 

Solberg (47) kommer fra stillingen som kommunikasjonssjef i The Life Science Cluster der hun har vært i tre år.

Hun er utdannet journalist fra Høgskulen i Volda, og har tatt videreutdanning innen litteraturvitenskap, engelsk og informasjonsledelse. Etter utdanningen jobbet hun i Kunnskapsdepartemenetet (den gang Utdannings- og forskningsdepartementet) under daværende statsråd Trond Giske (Ap), og deretter Kristin Clemet (H). Solberg har senere også jobbet ved Statsministerens kontor (SMK), og var med fra statsministerskiftet fra Kjell Magne Bondevik (KrF) til Jens Stoltenberg (Ap). 

De siste årene har hun tilbrakt med kommunikasjonsarbeid i blant annet Oslo kommune og i byrået Apeland, før hun i 2020 ble kommunikasjonssjef i The Life Science Cluster. Nå er det legemiddelindustrien som gjelder. 

- Her i LMI får jeg lov til å jobbe enda mer med det jeg syns har vært så utrolig spennende i The Life Science Cluster - hvordan legemiddelselskapene bidrar med legemidler og bedre livskvalitet til hver enkelt pasient, samtidig som de gir en verdi til samfunnet for øvrig. Jeg er svært opptatt av at denne samfunnsverdien blir mer kjent – og gjerne også mer verdsatt, sier hun. 

Kommunikasjonsdirektør i LMI, Espen Snipstad, er svært glad for å få Åse Solberg med på laget. 

- Åse kommer til å tilføre oss mye. I kommunikasjonsteamet må alle kunne gjøre alt, men samtlige har sine spesialiteter vi dyrker. Åse vil få en strategisk rolle, hun har en bakgrunn og erfaring som passer perfekt i puslespillet vårt. I tillegg føler jeg meg veldig trygg på at totningen Solberg vil gli rett inn i teamet, sier Snipstad.

Powered by Labrador CMS