NY STYRELEDER: Hege Edvardsen tar over styreansvaret i CONNECT-konsortiet.

Hege Edvardsen er ny styreleder i CONNECT

Hege Edvardsen, GSK Norges medisinske onkologi-sjef og fungerende medisinske direktør, tar over rollen som styreleder i CONNECT etter Steinar Thoresen.

Publisert Sist oppdatert

– I år er et sentralt år for onkologi og presisjonsmedisin i Norge, med både den nye nasjonale kreftstrategien og prioriteringsmeldingen under arbeid. Dermed er det viktig for CONNECT å løfte tematikken og være med på å sette ambisjonsnivået der norske pasienter og det norske fagmiljøet fortjener at det ligger, sier Hege Edvardsen i en uttalelse. 

CONNECT er et offentlig-privat konsortium som jobber for å iverksette presisjonsmedisin innen kreftbehandling raskere. Partene i CONNECT prøver i fellesskap ut nye løsninger innen presisjonsmedisin for å gjøre praksis på området bedre.

Da CONNECT ble stiftet i desember 2020, sluttet 22 partnere seg til konsortiet. Det koordineres av Oslo Cancer Cluster. CONNECT samler alle norske universitetssykehus, legemiddel- og teknologiselskaper, Kreftforeningen, Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet. Konsortiet åpner for å ta inn nye partnere fra helseindustrien og offentlig sektor.

Tirsdag ble det klart at Edvardsen tar over styreleder-rollen i konsortiet etter Steinar Thoresen. Han var inntil nylig medisinsk direktør i Merck Norge, og er i dag medisinsk direktør i selskapet Nordic RWE. 

– Som styreleder i CONNECT er det viktig å se de store linjene, huske på at persontilpasset medisin også er diagnostikk, og inkludere hele Norge – samtidig som en ivaretar internasjonalt samarbeid, gir Thoresen som tips til den nye styrelederen. 

Konsortiet har siden oppstarten i desember 2020 hatt to styreledere, en fra offentlig og en fra privat sektor. Hege Edvardsen deler styreledervervet med Sigbjørn Smeland, leder for kreftklinikken ved Oslo Universitetssykehus, som representerer de offentlige partnerne i konsortiet. Han fortsetter i vervet han har hatt de siste tre årene.

Powered by Labrador CMS