Koki Sato er den nye sjefen for Takeda Norge. Han blir også selskapets Norden-sjef.

Han er ny sjef i Takeda Norge og Norden

Koki Sato er utnevnt som den nye landssjef for Takeda Norge. Han vil i tillegg lede selskapets kommersielle virksomheter i Danmark, Finland, Norge og Sverige som Head of Nordics.

Publisert Sist oppdatert

Sato har vært ansatt i Takeda siden 2003, og i løpet av karrieren har han fått stadig økende ansvarsområder som spenner over en rekke land og funksjoner.

Erfaren 

Etter at han hadde en regional rolle i Emerging Markets i 2012, har Koki Sato bekledd flere ledende posisjoner blant annet som landssjef for Belarus, General Manager for Ukraina-klyngen og General Manager for Takedas virksomhet i India. 

Før han gikk på som landssjef i Takeda Norge, var Koki Sato Corporate Strategy Officer og CEO Chief of Staff ved Takedas globale hovedkontor i Tokyo, Japan. Han bringer dermed med seg den japanske kulturen og identiteten, som utgjør kjernen i Takeda som selskap

Sato sier at han ser frem til sin nye rolle: – Takeda har vært gjennom en spennende reise i Norden de siste årene. Dette gjelder både vår transformasjon til å bli et forskningsdrevet, digitialt biofarmasøytisk selskap, samt vårt tverrsektorielle samarbeid med ulike interessenter for å levere innovasjon til pasientene.

Utnevnelsen kommer på et tidspunkt da Takeda Norge flytter inn i nye lokaler i Asker, Viken.

– Timingen kunne ikke vært bedre, sier Sato i en pressemelding.

– Målet vårt er å bygge et fleksibelt og inkluderende arbeidsmiljø, som fremmer verdiene våre og øker trivselen til de ansatte. Vi tror at vårt nye kontor, som er designet med mer åpne og samarbeidsorienterte løsninger, vil legge ytterligere til rette for meningsfulle interaksjoner ansikt til ansikt, samt akselerere læring og drive innovasjon. Jeg er stolt av å kunne starte på denne spennende reisen sammen med våre kolleger, sier han.

Powered by Labrador CMS