INNGÅR PARTNERSKAP: Fra venstre Thomas Tangen (DNB), Greg Benning (Back Bay), Anne Grabe (DNB), Vidar Andersen (DNB), Ted Jadick (DNB), Jonathan Gertler (Back Bay), Stephan Gauldie (Back Bay), Trine Loe (DNB), Daniel Hochstadt (DNB).

DNB forsterker satsingen på den globale helseindustrien - kjøper seg inn i amerikansk rådgivningsselskap

DNB inngår partnerskap med det amerikanske rådgivningsselskapet Back Bay Life Science Advisors. – Vi ønsker å posisjonere oss for den veksten som kommer innenfor helsesektoren de kommende tiårene, sier Alexander Opstad, konserndirektør for DNB Markets.

Publisert Sist oppdatert

Kapitalmarkedene for helseindustrien er globale. Siden 2021 har over 1600 transaksjoner blitt gjennomført i sektoren internasjonalt. Dette vil den norske storbanken ha en større bit av.

Alexander Opstad, konserndirektør for DNB Markets.

– Vi ønsker å posisjonere oss for den veksten som kommer innenfor helsesektoren de kommende tiårene. Helse er allerede en viktig sektor for DNB, og med dette partnerskapet vil vi styrke vårt produkttilbud vesentlig, sier Alexander Opstad i en nyhetsmelding.

– Hensikten med partnerskapet er å tilby en unik kombinasjon av finansiell og strategisk rådgivning hovedsakelig til helseselskaper i Norden og Nord-Amerika, forteller han

Etablerer partnerskap

For å møte behovet fra kundene etablerer DNB og det amerikanske rådgivningsselskapet Back Bay Life Science Advisors et partnerskap, som skal hete DNB // Back Bay. Gjennom partnerskapet skal DNB // Back Bay tilby strategisk rådgivning og investeringsbanktjenester til selskaper innen alle segmenter av helseindustrien.

Jonathan P. Gertler er CEO i Back Bay Life Science Advisor.

– Healthcare-selskaper med vekstambisjoner har behov for finansiell og strategisk rådgivning helt fra utviklingsstadiet og til global kommersialisering. Med dette partnerskapet spiller DNB og Back Bay på hverandres styrker for å gi bedrifter i sektoren bistand i alle ledd. Dette er en milepæl for vår satsning i helseindustrien, forteller Opstad.

Det forretningsmessige partnerskapet understøttes ved at DNB gjør en strategisk minoritetsinvestering i Back Bay som støtter vekst og utvikling.

Alt under én paraply

Jonathan P. Gertler, er CEO i Back Bay Life Science Advisor. Han mener at partnerskapet med DNB er en unik og komplett tilnærming som støtter den raske utviklingen i den globale helseindustrien.

– Med partnerskapet DNB // Back Bay kan bedrifter nå få én partner som kan konvertere forskning og teknologi til forretningsmuligheter, og samtidig få finansiell veiledning, internasjonalt. Sammen tilbyr Back Bay og DNB et dedikert og tverrfaglig team av industri- og rådgivningsekspertise for healthcare-selskaper i alle livsfaser, sier Jonathan P. Gertler, og legger til:

– I mer enn 13 år har Back Bay vært en ledende rådgiver og M&A-ekspert for helseselskaper over hele verden, med spesielt fokus på det amerikanske og nordiske markedet. Med DNB tilbyr vi nå en unik og komplett tilnærming for å støtte den raske utviklingen til disse selskapene.

Powered by Labrador CMS