NY TOPPLEDER: Andreea Mocofan er ny administrerende direktør i MSD Norge.

Andreea Mocofan blir ny sjef i MSD Norge

Det globale legemiddelselskapet MSDs norske kontor har ansatt Andreea Mocofan som arvtakeren til Mohammed «Mo» Ali, som fratrådte sin direktørstilling i fjor.

Publisert

Ifølge en pressemelding fra MSD Norge er det forventet at Mocofan vil begynne i sin nye stilling 1. mars. Likevel tas det forbehold om sakbehandlingstid for arbeidstillatelsen, da hun er innflytter fra et annet EU-land. 

Mocofan har ifølge pressemeldingen fra MSD Norge bred erfaring fra blant annet PWC, globale stillinger i Pfizer, og som ansvarlig for MSDs kreftportefølje i Romania. Hun har også akademiske grader i statsvitenskap, internasjonale relasjoner og økonomi, bedriftsadministrasjon og i tillegg sertifiseringer fra Harvard og Duke University innen digital transformasjon i helsetjenesten og ledelse.

I en uttalelse fra selskapet peker Mocofan på at selskapet i 2023 stod for nesten en tredel av den norske legemiddelindustriens totale investeringer i forskning og utvikling, og at selskapet vil delta videre i drøftinger med myndighetene om hva de kan bidra med for å nå Norges ambisjoner. 

Hun er også klar på at hun ser frem til å delta i åpne og ærlige diskusjoner med både myndigheter, politikere, pasientorganisasjoner og andre aktuelle samarbeidspartnere. 

Powered by Labrador CMS