Pfizer og Seagen er i følge Wall Street Journal i oppkjøpssamtler. Bilde viser en kvinne som går forbi Pfizer hovedkvarter i New York.

Wall Street Journal: Pfizer vil kjøpe kreftselskapet Seagen

Seagen kan bli kjøpt av Pfizer. Forhandlingene skal ifølge Wall Street Journal være i en innledende fase.

Publisert Sist oppdatert

Seagen hadde en markedsverdi på rundt 30 milliarder dollar ved fredagens børsavslutning, og en eventuell avtale vil prise selskapet til mange milliarder dollar.

Seagen lager målrettede kreftmedisiner kjent som antistofflegemiddelkonjugater. Denne gruppen av legemidler har det til felles at et antistoff målrettet transporterer en effektiv cellegift direkte til kreftcellene. Der frigjøres cellegiftens ødeleggende effekt på kreften.

I 2022 hadde selskapet inntekter på nesten 2 milliarder dollar, drevet av etterspørsel etter godkjente terapier som lymfombehandling Adcetris (brentuximab vedotin) og brystkreftmedisin Tukysa (tukatinib).

Seagen var i senfasesamtaler for å bli kjøpt opp av Merck - som i Europa heter MSD - til en avtale til en verdi av 40 milliarder dollar eller mer, rapporterte Wall street Journal i fjor. Men de to selskapene klarte til slutt ikke å komme til enighet.

Pfizer har sagt at de forventer å tape 17 milliarder dollar i årlig salg mellom 2025 og 2030 på grunn av patentutløp på deres storselgere, og salget av deres COVID-19-produkter har begynt å avta etter at de bidro til en eventyrlig økning i inntekter.

Powered by Labrador CMS