Livsvitenskapsbygget til Universitetet i Oslo skal stå ferdig i 2026-2027. Nå skal Statbygg kjøpe forskningsutstyr til 1,3 milliarder kroner. I tillegg skal også Oslo universitetssykehus (OUS) kjøpe utstyr på eget budsjett for om lag 750 millioner kroner.

Statsbygg kjøper forskningsutstyr for 1,3 milliarder til Livsvitenskapsbygget.

1,3 milliarder kroner er prislappen på forskningsutstyret som Statsbygg skal kjøpe inn til sitt største enkeltstående byggeprosjekt, Livsvitenskapsbygget.

Publisert Sist oppdatert

– I Livsvitenskapsbygget skal det foregå tverrfaglig forskning innen kjemi, farmasi, livsvitenskap og laboratoriemedisin. For å løfte forskningen til et internasjonalt toppnivå trenger OUS og UiO det nyeste og mest avanserte utstyret på markedet, sier prosjektdirektør Per Roger Johansen i Statsbygg i en pressemelding.

I tillegg til Statsbyggs innkjøp skal også Oslo universitetssykehus (OUS) kjøpe utstyr på eget budsjett, som utgjør om lag 750 millioner kroner.

Planen er å kjøpe inn rundt 40.000 enkeltartikler til prosjektet, opplyser Statsbygg. Det gjelder blant annet avansert forskningsutstyr innen kromatografi, spektroskopi og kjernemagnetisk resonans.

Mer generelt laboratorieutstyr, som inkubatorer, pipetteringsroboter, kjøle- og fryseskap og vannrensingsinstallasjoner, står også på handlelisten. I tillegg til en mengde møbler og annet kontor- og undervisningsutstyr.

Livsvitenskapsbygget skal bli et felles bygg for ledende universitets- og sykehusmiljøer innen helse og bærekraft.

Powered by Labrador CMS