FORTSETTER I SJEFSSTOLEN: Sanofi Norge nedbemanner som en del av en større internasjonal omstrukturering. Per Aabakken fortsetter i sin stilling som daglig leder.

Sanofi Norge sier opp flere ansatte

Sanofi Norge nedbemanner som en del av en større internasjonal omstrukturering. Kommunikasjonsansvarlig i Norge Kine Skårdal Kleven bekrefter at hennes stilling er blant de som fjernes.

Publisert Sist oppdatert

Kleven sier til HealthTalk at hun foreløpig ikke kan oppgi hvor mange som mister jobben. 

– Vi er midt i prosessen, sier hun.

Sanofi, det franske farmasøytiske selskapet, har nylig kunngjort omfattende globale oppsigelser som en del av en større omstrukturering. Dette er en del av selskapets strategi for å omprioritere sin forsknings- og utviklingspipeline og effektivisere sin kommersielle struktur.

Mister selv jobben

Sanofi Norges kommunikasjonsansvarlige Kine Skårdal Kleven avslår å utdype overfor HealthTalk hvor mange ansatte som totalt vil bli påvirket, men opplyser at hun selv er blant de som nå mister jobben. I dag jobber om lag 70 personer i Sanofi Norge.

MÅ GÅ: Kommunikasjonsansvarlig i Norge Kine Skårdal Kleven

– Det er omstruktureringer globalt i Sanofi som også påvirker den norske organisasjonen. Vi er midt i prosessen med oppsigelser, så jeg kan i dag ikke si noe om hvor mange som er berørt. Min stilling er blant de som er fjernet fra organisasjonskartet i Norge, sier Kleven. 

Per Aabakken, som er Sanofi sin norske sjef, fortsetter imidlertid i sin stilling. 

– For øyeblikket ser det ikke ut til at andre enn meg i ledergruppen mister jobben, forteller Kleven.

Bakgrunnen for oppsigelsene er at Sanofi skal gjennomføre det som beskrive som en «Full Pipeline Reprioritization». Dette tiltaket iverksettes for å støtte selskapets ambisjon om å bli en ledende aktør innen immunologi og for å øke antallet fase 3-studier med 50 prosent innen 2026. Selskapet har et mål om mer enn 35 pågående senfase-studier om to år. 

Dette krever store investeringer og innsparingene som følger av nedbemanningene skal bidra til å finansiere disse satsingene og sikre selskapets langsiktige vekst og bærekraft.

Powered by Labrador CMS