– Jeg kan ikke kommentere på det konkrete antallet som må gå, men jeg kan bekrefte at det er et stort antall medarbeidere som blir sagt opp i den medisinske delen av organisasjonen, forteller Erik Hjelvin,medisinsk direktør i Pfizer Norge. Han er selv en av de som må forlate selskapet.

31 mister jobben i Pfizer Norge - inkludert medisinsk direktør

HealthTalk erfarer at totalt 31 personer mister jobben i Pfizer Norge. I tillegg til 18 fra kommersielle funksjoner og kommunikasjon, mister 13 jobben i medisinsk avdeling. – Et stort antall medarbeidere, sier medisinsk direktør Erik Hjelvin, som selv mister jobben.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg kan ikke kommentere på det konkrete antallet som må gå, men jeg kan bekrefte at det er et stort antall medarbeidere som blir sagt opp i den medisinske delen av organisasjonen, forteller Erik Hjelvin, medisinsk direktør i Pfizer Norge, til HealthTalk. 

Hjelvin bekrefter at han selv er en av de som nå må forlate Pfizer. Det blir kun medisinske rådgivere tilbake i Norge.

Etter det HealthTalk erfarer pågår det fremdeles samtaler og forhandlinger med berørte, og alle avtalene om sluttpakker er ennå ikke underskrevet. Men etter planen vil alt være klart innen 11. mars. På denne datoen vil Pfizer gå ut med offentlig informasjon om oppsigelsene. Det er 14 stillinger i medisinsk avdeling i Norge som blir borte, men siden én av disse for tiden ikke er besatt, vil det være 13 som mister jobben. 

Store endringer i Norden

Bakgrunnen for oppsigelsene er at Norge, Danmark, Finland og Island er slått sammen til ett cluster med en felles ledelse. I den nye organisasjonen vil daglig leder kommer fra den norske delen av Pfizer mens den medisinske lederen kommer fra Danmark. I tillegg vil det være tre kommersielle ledere i Norge, Danmark og Finland. 

Mandag ble det klart at 18 personer har fått sluttpakke i Pfizer Norge. Disse har kommersielle funksjoner og/eller jobber med kommunikasjon. Det nye er at det nå også kommer en betydelig nedskjæring blant de som jobber i medisinsk avdeling i Norge. Dermed svekkes et sterkt faglig medisinsk miljø i Norge. Det har vært bygget opp en stor og kompetent medisinsk avdeling i Pfizer Norge som har hatt ansvaret for mange medisinske studier og prosjekter. Det er uklart hvordan dette arbeidet skal videreføres med en kraftig redusert medisinsk avdeling.

Oppsigelser i Danmark og Finland

Imidlertid er det ikke bare medisinsk avdeling i Norge som står overfor omfattende nedskjæringer. Ifølge kilder HealthTalk har snakket med, vil de medisinske avdelingene i både Danmark og Finland oppleve oppsigelser som prosentvis er sammenlignbare med situasjonen i Norge. Det er derfor også snakk om det betydelig antall oppsigelser også i Danmark og Finland. 

– Videre konsolidering av vår nye organisasjon på tvers av Finland, Island, Norge og Danmark innebærer dessverre at flere ansatte ved medisinsk avdeling nedbemannes. Vi har per nå ikke mulighet til å oppgi det eksakte antallet ansatte dette vil gjelde. Det sier Daniel Wærnes som er kommunikasjonssjef i Pfizer Norge. 

Powered by Labrador CMS