PODCAST:

Stortingsrepresentant Bård Hoksrud (FrP) og leder av Allmennlegeforeningen Nils Kristian Klev er med i HealthTalks nye podcast.

Ny podcast: Sterk motstand mot blåreseptanbud og vinn eller forsvinn for Ultimovacs

Det er betydelig motstand mot planer om å innføre anbud på blåreseptlegemidler. Og snart skal Ultimovacs offentliggjøre resultatene fra INITIUM-studien. Dette kan du høre mer om i den siste podcast-episoden fra HealthTalk. 

Publisert Sist oppdatert

Regjeringens vil innføre anbud på blåreseptlegemidler. Det skyldes at folketrygdens utgifter til slike legemidler vokser ganske kraftig. Nesten 3 millioner nordmenn bruker blåreseptlegemidler og i 2022 brukte fellesskapet 12,3 milliarder kroner på dette som er en økning på 9 prosent fra 2021. Anbud kan gi årlige innsparinger på opp mot 600 millioner kroner. 

Vi har snakket med stortingsrepresentant Bård Hoksrud fra FrP, leder av Allmennlegeforeningen Nils Kristian Klev, Marte Rendalsvik Øien, politisk seniorrådgiver i Astma- og allergiforbundet, Tine Poole, styreleder i Hodepine Norge og Line Storesund Rondan som er Head of Government Affairs and Communication i GSK.

Amerikanske Food and drug Administration (FDA) og legemiddelmyndighetene i to europeiske land har gitt grønt lys til at Ultimovacs kan lese av resultatene fra sin viktige føflekkreftstudie INITUM. Studien undersøker effekt og sikkerhet av kreftvaksinen UV1 i kombinasjon med de to immunterapiene Opdivo og Yervoy på nydiagnostiserte pasienter med føflekkreft med spredning. Selskapet planlegger å offentliggjøre om hovedmålet for studien er nådd i mars eller april neste år. Det kommer til å bety vinn eller forsvinn for det norske biotekselskapet.

Gå til vår podcastkanal her

Powered by Labrador CMS