Lars Brock Nilsen og Hans Anderssen er ute med en ny podcast.

Ny podcast: Frykter det blir nei i Beslutningsforum; Arctic Bioscience med stor studie og lovende kreftvaksine

Vi er ute med en ny podcast der vi retter søkelyset på følgende saker: Kreftlege frykter Beslutningsforum vil si nei til leukemi-medisin fordi legemiddelverket bruker feil prisestimat. Det norske biotekselskapet Arctic Bioscience starter stor psoriasis-studie, og lovende mRNA-vaksine mot bukspyttkjertelkreft er utviklet av forskere Memorial Sloan Kettering Cancer Center in New York i samarbeid med BioNTech.

Publisert Sist oppdatert

I denne podcasten snakker vi om

- Biotekselskapet Arctic Bioscience starter en klinisk fase 2b-studie i fem land for å evaluere deres legemiddelkandidat på psoriasispasienter. Studien er den største som et norsk biotekselskap har gjennomført til nå.

- På mandag har Beslutningsforum sitt mai-møte. Der skal de avgjøre om en rekke legemidler skal tas i bruk i Norge. En beslutning er særlig viktig er om det målrettede legemidlet Venclyxto skal innføres i behandlingen av akutt myelogen leukemi (AML). Bjørn Tore Gjertsen som er professor i hematologi ved Universitetet i Bergen og overlege i hematologi ved Haukeland universitetssykehus. Han frykter det blir et nei fordi han mener Legemiddelverket har beregnet dobbel pris på legemidlet.

- Lovende mRNA-vaksine mot bukspyttkjertelkreft er utviklet av forskere Memorial Sloan Kettering Cancer Center in New York i samarbeid med BioNTech, selskapet som sammen med Pfizer utviklet en vellykket Covid-vaksine. Fase 1 studien inkluderte 16 personer. Åtte av pasientene responderte på vaksinen som lærer deres immunforsvar hvordan de kan gjenkjenne og bekjempe kreftcellene. Ingen av de åtte har sett kreften komme tilbake.

Powered by Labrador CMS